Política

Sánchez defensa la figura del verificador per negociar amb Junts

Assegura que ell no serà present a les reunions i descarta la figura de l’expresident espanyol José Luis Rodríguez Zapatero

Per primera vegada el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, investit després dels acords de les formacions independentistes catalanes s’ha pronunciat sobre la figura del verificador internacional que recull el pacte amb Junts, i ho ha fet per defensar que pot ajudar perquè els seus signants tenen posicions molt allunyades i hi ha molta desconfiança mútua. Però manté el secretisme sobre quina persona –o quines–serà l’encarregada de l’arbitratge entre les parts.

Així s’ha manifestat en una conversa informal amb els periodistes que cobreixen la gira que està fent per Israel, Palestina i Egipte,i abans que en els propers dies es reuneixin el PSOE i Junts, una trobada, que les especulacions la situen a Suïssa, i de la que només se sap fins ara que en nom dels socialistes hi acudirà el secretari d’Organització, Santos Cerdán. Sánchez ha assegurat que encara s’han de decidir les persones que l’acompanyaran, però ha descartat de forma contundent la seva presència i ha assegurat que, davant d’alguns rumors, tampoc no hi serà l’expresident del Govern José Luis Rodríguez Zapatero.

També ha garantit que l’executiu i el seu partit compliran amb la Constitució, moment que ha aprofitat per desitjar que el PP fes el mateix desbloquejant la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ).

El president espanyol ha insistit que una de les seves obligacions principals és intentar consolidar la normalitat política a Catalunya, cosa que considera molt rellevant per a la política espanyola i que no el preocupa el rebuig que l’amnistia genera en sectors de la judicatura. Considera que la presentació de la proposició de llei al Congrés ha deixat les coses clares i no hi ha dubtes sobre la seva constitucionalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia