Política

POLÍTICA

Illa diu a Maià que Ernest Lluch estaria al costat oposat al PP de Feijóo

El primer secretari del PSC ha pres part en l’homenatge a l’exministre, coincidint amb el 23è aniversari del seu assassinat

“El que sempre té més mèrit és dialogar, pactar i construir amb el que pensa diferent”, afirma el dirigent socialista

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha participat aquest diumenge en l’homenatge a Ernest Lluch en el 23à aniversari del seu assassinat a Maia de Montcal (Garrotxa), ha reivindicat el llegat i la figura del polític socialista i ha dirigit un missatge a PP i Vox. “Les nacions no es trenquen, evolucionen i canvien com les seves persones”, ha afirmat Illa des de Maià de Montcal (Garrotxa).

El líder del PSC ha retret a dreta i ultradreta el seu “discurs de la por” per mobilitzar la població i ha apostat per llançar un missatge de “confiança en les institucions, esperança i il·lusió”. De fet, el socialisme català s’ha mostrat convençut que Ernest Lluch estaria en l’actualitat “just al costat oposat del PP de Feijóo, del PP d’Ayuso i d’un PP amic únic d’Abascal”, segons informa l’agència ACN.

Paneque i l’error del PP

“Feijóo ha dit que aquest nou govern és un error, però jo li dic que l’error més gran que hi ha Espanya en aquests moments és tenir una dreta que només pot parlar amb l’extrema dreta”, ha etzibat la diputada al Parlament i portaveu del PSC a Girona, Sílvia Paneque. “Això sí que és un gran i gravíssim error”, ha puntualitzat Paneque, que ha parlat del “deure moral” del socialisme per “garantir la convivència” a l’Estat. “Ens trobem un any més a Maià de Montcal per recordar i manifestar el nostre escalf a la família de l’Ernest Lluch, una figura polifacètica i polièdrica”, ha començat Salvador Illa el seu discurs davant el cementiri on està enterrat Lluch.

El líder del PSC ha volgut subratllar la “rellevància” de l’exministre de Sanitat dins el socialisme català i espanyol, a banda de reivindicar el seu esperit lliure. “Tenia una opinió honesta, però també la capacitat de tenir un compromís polític, especialment rellevant en el món en què vivim”, ha reflexionat en veu alta Illa. “El més normal ara entre la gent jove és dir que això va pel pedregar, tancar-se a casa i allunyar-se del món de la política”, ha lamentat el primer secretari del PSC. “El compromís polític és just el contrari”, ha puntualitzat Illa, que igualment ha constatat la “vigència” del missatge de Lluch dues dècades després del seu assassinat per ETA.

“Tant en l’àmbit de les polítiques públiques com en la seva defensa de la paraula i el diàleg en la política”, ha apuntat el líder del PSC. “El que sempre té més mèrit és dialogar, pactar i construir amb el que pensa diferent”, ha assenyalat Illa, que ha retret que aquest dies s’utilitzi “la por i l’angoixa” per mobilitzar la població. “Jo reivindico un optimisme realista, ja que les coses no van a pitjor. Si aixequem la mirada, estem millor que fa quatre dècades, dues dècades o sis anys”, ha destacat Illa. “Els ciutadans van votar el 23-J i van marcar un camí, i nosaltres amb orgull, optimisme i confiança el seguirem”, ha conclòs el primer secretari del PSC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona