Política

El PNB reclama a Sánchez “implicació personal” per complir els acords

El candidat socialista es compromet a millorar la comunicació

El portaveu del PNB al congrés, Aitor Esteban, ha demanat a Pedro Sánchez “la seva implicació personal” en les comissions bilaterals perquè es compleixin els acord fixats en la investidura sobre la transmissió de competències, la millora de l’autogovern basc. També l’ha advertit, i tenint en compte la legislatura anterior, que no tingui la temptació de “repartir ministeris i fer el que li plagui” un cop hagi tingut els suports per a la investidura. Segons Esteban, “això s’ha acabat” i ha retret que en l’episodi de la pandèmia, tot i que le PNB, va reclamar major coogovernança per fer-hi front, després des del govern espanyol ho van aprofitar per intentar “homogeneïtzar l’agenda del govern central”.

Sánchez ha reconegut que “necessitem millorar comunicació” i s’ha justificat per “les situacions extremes” que van viure en la passada legislatura que els van obligar a prendre decisions amb “pressa” sense comptar amb l’intercanvi de parer d’altres grups”, una situació que s’ha compromès a “superar”.

Davant de la queixa en la rèplica de Sánchez perquè “veia el got mig buit”, Esteban li ha respost que “veig el got mig ple, sempre que no vessin l’aigua”.

Esteban ha defensat els pactes amb els independentistes i que en l’acord per a la llei d’amnistia “hi ha valor i valentia”, mentre ha carregat contra el PP i Alberto Núñez Feijóo per les condemnes “tèbies” sobre els aldarulls a les seus del PSOE amb consignes “no democràtiques” i “salutacions franquistes” i ha emplaçat a l’ultradreta que si creuen que Sánchez és un “traïdor”, l’acusin formalment. A Feijóo l’hi ha dedicat una rima “consonant i assonant” perquè l’entengui” com feia amb l’expresident Marian Rajoy ja el 2016 : “Alberto, tu tractor tiene gripado el motor por usar aceite Vox”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries