Política

conflicte bèl·lic al pròxim orient

Desenes de milers de persones fan costat a Israel en una concentració davant del Capitoli

La manifestació va ser convocada per les Federacions Jueves d’Amèrica del Nord que esperaven congregar a unes 100.000 persones

Desenes de milers de persones s’han concentrat aquest dimarts davant del Capitoli dels Estats Units, a Washington, per a expressar el seu suport a Israel en la guerra de Gaza, exigir l’alliberament dels ostatges en poder del grup islamista palestí Hamàs i repudiar l’antisemitisme.

La manifestació va ser convocada per les Federacions Jueves d’Amèrica del Nord (JFNA, sigles en anglès), que esperaven congregar a unes 100.000 persones, i va tenir el suport dels líders republicans i demòcrates del Congrés.

La protesta va cobrir gran part de l’esplanada del National Mall de la capital estatunidenca, on els participants van onejar banderes israelianes i van corejar consignes com “Estem amb Israel”, “Llibertat per als ostatges” i “Mai ho oblidarem”.

Els organitzadors de la protesta van projectar en pantalles gegants un missatge de suport i agraïment del president d’Israel, Isaac Herzog, per als manifestants.

La concentració va comptar a més amb la participació del president de la Cambra de Representants, el republicà Mike Johnson, i del líder dels demòcrates al Senat, el legislador jueu Chuck Schumer.

El suport inqüestionable a Israel és una tònica generalitzada en el Congrés dels Estats Units, només trencada per algunes veus discordants com la legisladora demòcrata d’origen palestí Rashida Tlaib, qui va ser censurada per la cambra baixa per les seves opinions en favor d’un alto el foc.

Arran de la guerra, Biden ha ordenat al seu govern reforçar la protecció de la comunitat jueva, musulmana i àrab-estatunidenc al país.

Segons la Lliga antidifamació (ADL, sigles en anglès), una organització dedicada a combatre l’antisemitisme, es van registrar 312 atacs antisemites als Estats Units entre el 7 i el 23 d’octubre, un augment del 388% respecte al mateix període de l’any passat.

En aquest sentit, el director de l’FBI, Christopher Wray, va alertar al Senat que l’antisemitisme ha aconseguit “nivells històrics” al país.

L’administració de Biden ha llançat la “primera estratègia nacional per a combatre la islamofòbia”, un pla que arriba davant les crítiques de la comunitat àrab pel suport incondicional dels Estats Units a Israel a Gaza.

Milers de persones van participar el passat 4 de novembre en una manifestació propalestina en el centre de Washington per a exigir un alto el foc immediat de l’ofensiva israeliana a Gaza.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

colòmbia

Colòmbia notifica formalment a Israel la ruptura de relacions diplomàtiques

barcelona
Política

Vergés sosté que l’estació del TAV a l’aeroport és “absolutament prioritària”

vilobí d’onyar
estats units

El jutge aclareix Trump que l’ordre de silenci només l’afecta fora del tribunal

barcelona
estat francès

Desallotgen una protesta propalestina a la Sciences Po de París

barcelona
memòria

El TSJC considera que la protesta contra la tortura no és transversal

barcelona
societat

El PSC demana al govern una resposta serena a les pintades en establiments

girona
política

Un cap de l’UGT contra Puigdemont: “Va marxar al portamaletes. No sé si cagat o pixat”

barcelona
Alemanya

La ministra d’Afers Estrangers alemanya denuncia un ciberatac rus

barcelona
Política

Mor Josep Manel Ferré, exregidor de CiU a l’Ajuntament d’Amposta