Política

El 86,1% d’afiliats de Junts avalen el pacte per investir Pedro Sánchez

Els afiliats de Junts van donar llum verd a l’acord d’investidura amb el PSOE per fer president Pedro Sánchez. En concret, en la consulta que es va fer aquest cap de setmana hi va participar un 67% de la militància i l’acord signat a Brussel·les va tenir el suport del 86,16%, mentre que el 13,83% hi va votar en contra i l’abstenció va ser del 0,01%.

La consulta telemàtica es va iniciar dissabte i va acabar a les sis de la tarda de diumenge i la pregunta que es plantejava era: Ratifiques l’acord signat a Brussel·les entre Junts per Catalunya i el PSOE, en què s’estableixen tant les condicions com els mecanismes per a la resolució del conflicte polític entre Catalunya i l’Estat espanyol i en què plantejarem un referèndum d’autodeterminació?” La direcció de Junts ja va donar suport a l’acord divendres.

La consulta es va poder fer malgrat que dissabte la formació va patir un ciberatac coordinat des de diversos països amb unes “70.000 agressions planificades”, van assegurar fonts de la formació. L’atac es va poder neutralitzar i Junts el va denunciar a l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya.

Amb aquest resultat, i un cop Sánchez s’ha assegurat el suport de Sumar, ERC, Bildu, el PNB i Coalició Canària, encararà el ple d’investidura per ser escollit com a president en la primera volta amb 179 vots a favor dijous que ve. Això es produirà amb la incògnita de si abans s’haurà registrat la llei d’amnistia i si finalment també té el suport dels cinc diputats de Podem, ja que aquesta formació té oberta fins dimarts una consulta vinculant a la militància sobre el sentit de vot que han de donar en el ple d’investidura. En concret la pregunta és: “Els diputats de Podem han de donar suport a la investidura de Pedro Sánchez?”

Els resultats els faran pública dimecres, previsiblement el mateix dia que la presidenta del Congrés, Francina Armengol, convoqui el ple. En el cas que Sánchez no obtingui el suport directe hauria d’anar a una segona votació al cap de 48 hores per poder sumar els 174 vots favorables que li permetrien exercir la presidència.

http://www.elpuntavui.cat/politica/article/17-politica/2354661-el-86-1-afiliats-de-junts-avalen-el-pacte-amb-el-psoe.html

2354661



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES