Política

llei d’amnistia

Investiguen una associació de guàrdies civils per dir que estan disposats a “vessar” la seva sang per defensar Espanya

Veuen el pacte entre el PSOE i Junts com un missatge d’“impunitat” i “foment” del desacatament de les normes

La Direcció General de la Guàrdia Civil ha optat per posar en marxa una investigació per a identificar als responsables d’aquesta associació que no té representació en el Consell de la Guàrdia Civil

L’associació de guàrdies civils APROGC ha dit que estan disposats a “vessar fins a l’última gota de la seva sang per defensar la sobirania i la independència d’Espanya i el seu ordenament constitucional”.

En un comunicat emès aquest divendres, han recordat que la seva missió és protegir els drets i les llibertats i garantir la seguretat de la ciutadania. Per aquest motiu, l’organització ha assegurat que continuarà obeint la Constitució per sobre de qualsevol altra indicació.

APROGC veu el pacte entre el PSOE i Junts com un missatge d’“impunitat” i “foment” del desacatament de les normes. “Volem continuar complint i fent complir la llei”, han expressat.

L’entitat contempla l’acord amb “profunda preocupació” i considera que pretén “buidar de contingut” la tasca de la Guàrdia Civil, especialment la de la policia judicial. “Es pretén instaurar la llei del més fort”, denuncien. Apunten que l’amnistia a condemnats per terrorisme “reforça” i “augmenta” el nombre d’atemptats, i alerten d’una possible nova crisi de convivència a Catalunya.

Després de fer-se públic aquest comunicat, la Direcció General de la Guàrdia Civil ha optat per posar en marxa una investigació per a identificar als responsables d’aquesta associació, que no té representació en el Consell de la Guàrdia Civil, segons han informat a Efe fonts de l’institut armat.

Una vegada identificats, se’ls prendrà declaració abans de decidir si s’adopten mesures penals i disciplinàries.

En el comunicat en el qual APROGC indica el seu malestar amb l’acord entre PSOE i Junts, que contempla l’amnistia dels delictes del procés, els guàrdies civils destaquen que l’article 104 de la Constitució encomana a les forces i cossos de seguretat la missió de protegir el lliure exercici dels drets i llibertats públiques i garantir la seguretat ciutadana.

“La manera de fer-ho està condicionada pel nostre jurament davant la bandera com a militars que som: estant disposats a vessar fins a l’última gota de la nostra sang en defensa de la sobirania i independència d’Espanya i del seu ordenament constitucional”, adverteixen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Sud-àfrica

Aproven la llei contra els delictes d’odi

Barcelona
guerra a Gaza

Acaben sense acord les negociacions per una treva a Gaza

Barcelona

La CUP vol garantir l’atenció en català a la sanitat i als serveis públics

TORROELLA DE MONTGRÍ
política

Aragonès demana que “cap vot catalanista” vagi al PSC i es conjura perquè no governi

barcelona

Orriols participa de la retirada del cartell de festa censurat del balcó de l’Ajuntament

RIPOLL

Presó per un dels cinc sospitosos de cometre narcoassalts

FIGUERES
Estats Units

Stormy Daniels insisteix que ha dit “la veritat” sobre Trump

Barcelona
Guerra a Gaza

Israel desafia Biden i manté els plans a Gaza encara que “hagi d'estar sol”

barcelona

Paneque (PSC): “Som l’únic partit amb programa específic per la demarcació”

GIRONA