Política

Reynders demana a Bolaños i Llop informació sobre la llei d’amnistia

El comissari europeu de Justícia els envia una carta en la que els recorda que cal “prioritzar” la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ)

El comissari europeu de Justícia, Didier Reynders, ha demanat informació “detallada” sobre la futura llei d’amnistia al govern espanyol en una carta adreçada al ministre de la Presidència en funcions, Félix Bolaños, i a la ministra de Justícia en funcions, Pilar Llop. L’eurodiputat de Ciutadans Adrián Vázquez, partit adscrit al mateix grup de Reynders, ha penjat la carta a les xarxes socials i li ha donat les gràcies per un moviment “important”. Fonts del govern han indicat a l’ACN que ara com ara no hi ha cap llei d’amnistia registrada i que, en tot cas, es tracta d’una norma que proposen grups parlamentaris del Congrés.

Abans de parlar de l’amnistia, la carta recorda que la situació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), els membres del qual tenen el mandat caducat des de fa cinc anys, és “un problema de llarga durada que motiva preocupacions serioses i sobre el qual la Comissió ha demanat una solució en múltiples ocasions”.

Reynders lamenta que “no hi ha hagut progrés en la renovació malgrat la urgència” i que tampoc s’han fet passos per “adaptar el procediment de designació dels jutges membres del CGPJ tenint en compte els estàndards europeus”. Per això la Comissió “ha de reiterar” la crida a tots els partits involucrats en l’assumpte a “implementar les recomanacions fetes el 2022 i el 2023”.

Després de les eleccions del 23 de juliol, Didier insisteix en la “necessitat” de prioritzar la situació del CGPJ “sense demora”. És aleshores quan el comissari europeu de Justícia indica a la carta que s’estan deixant sentir “preocupacions serioses addicionals” pel que fa a les negociacions sobre “la possible adopció d’una llei d’amnistia”. Reynders subratlla que “per bé que fins al moment no hi ha una proposta formal, ha esdevingut un assumpte d’importància considerable al debat públic, i la Comissió ha estat contactada per l’assumpte, també per un gran nombre de ciutadans”.

Per això Reynders demana a Bolaños i Llop “informació detallada, especialment relacionada amb el personal, material i l’abast temporal de la futura llei”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Personalitats de la cultura defensen “la legitimitat democràtica”

Barcelona
Guerra a Gaza

Optimisme al Caire amb l’última proposta de treva

Barcelona

Paneque diu que en educació la prioritat és eliminar els barracons

girona

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona
Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona
política

Crida dels comuns a frenar la dreta com a les generals del juliol passat

l’hospitalet del llobregat
política

Puigdemont avisa que la “divisió” de l’independentisme “ajudarà Illa a ser president”

barcelona