Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

El Ple del CGPJ sobre l’amnistia arrenca sense el vocal Álvaro Cuesta

a El vocal Álvaro Cuesta no ha assistit perquè no vol contribuir “a la indignitat i al desprestigi” que vocals amb el mandat caducat puguin ser tinguts per “revoltats contra iniciatives del Parlament legítimament elegit el 23 de juliol de l’any 2023”

El Ple extraordinari del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) per abordar l’amnistia del procés, a petició dels vuit vocals conservadors, durament criticats pels progressistes, ha començat sense la presència del vocal Álvaro Cuesta, que ja havia anunciat la seva intenció de no acudir-hi.

Fonts jurídiques han informat a Efe que Cuesta, que considera “manifestament il·legal” la proposta de declaració institucional sobre l’amnistia, ha decidit no acudir després d’assegurar en un escrit al president que no vol contribuir “a la indignitat i al desprestigi que vocals elegits per les Corts espanyoles l’any 2013 puguin ser tinguts per revoltats contra iniciatives del Parlament legítimament elegit el 23 de juliol de l’any 2023”.

A conseqüència d’això, la proposta dels vuit vocals que considerin l’amnistia una “mesura d’abolició de l’estat de dret” que “violenta la Constitució” i converteix la Justícia en “una quimera” no necessita més suports per tirar endavant, ja que és redueix a 15 el nom de vocals presents i amb els vots dels vuit vocals conservadors n’hi ha prou per aprovar-ho, afegeixen les fonts.

La proposta de declaració institucional subratlla que l’amnistia no és viable dins del marc constitucional i que és incompatible amb l’estat de dret.

Qualifiquen l’amnistia com una “mesura de degradació, si no d’abolició de l’estat de dret a Espanya” que “violenta la Constitució” i que produirà “inevitablement” conseqüències “en perjudici de l’interès general d’Espanya” i convertirà la independència dels tribunals i la seguretat jurídica “en una quimera”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona