Política

Mor el metge i activista independentista Carles Furriols, ànima de la Fundació Doctor Trueta

El metge i activista independentista Carles Furriols, impulsor de la Fundació Doctor Trueta ha mort aquest dissabte a Taradell als 67 anys, segons ha informat la mateixa entitat a través de la xarxa social X.

Conegut amb el sobrenom de Tati, va ser un gran activista del moviment independentista, sobretot a Osona i la Catalunya Central. El 1993 va crear l’Associació Doctor Trueta que al principi, a través d’un centre de treball basat en la teràpia ocupacional per a malalts mentals, es dedicà a la recollida selectiva de medicaments per enviar a diversos països. A través de la Fundació Humanitària pel Tercer i Quart Món Doctor Trueta va treballar per fomentar la creació d’empreses sostenibles i la inserció laboral de persones vulnerables a partir de la recollida de fàrmacs.

“Ser resilients és el millor homenatge que podem fer al Fundador i ànima de la Trueta, Carles Furriols, Tati. De tu hem après a adaptar-nos i superar els reptes amb valentia. Procurarem ser dignes del teu llegat treballant per fer un món millor. Gràcies per tant, i fins sempre”. És el missatge que ha enviat la fundació per informar de l mort de Furriols, a qui el 2018 li van detectar un càncer de pàncrees.

Diverses personalitats han destacat la seva figura, com ara els expresidents de la Generalitat Carles Puigdemont i Quim Torra. Torra ha agraït el seu “mestratge, servei als altres i patriotisme incondicional per la llibertat a Catalunya”. Puigdemont ha destacat la seva “bonhomia” i la seva manera d’estar “al costat de tots, especialment dels qui més pateixen”. “Amb les prioritats sempre clares i els punts cardinals de la vida, inamovibles. Un humanista amant del món i arrelat al país”, ha remarcat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

BESALÚ

Junts es compromet a posar al dia i climatitzar els centres educatius

BESALÚ
Política

Tortosa municipalitzarà el pàrquing de la plaça Alfons XII

Tortosa

La CUP defensa “lleis que treguin l’habitatge de les urpes dels fons voltor”

salt
unió europea

La CE aposta per tancar el procediment contra Polònia per l’estat de dret

barcelona
política

Una quinzena d’entitats demanen als partits compromís amb l’habitatge

barcelona
Política

El PSC guanyaria les eleccions, amb un empat tècnic entre Junts+ i ERC

barcelona
Rússia

Putin ordena maniobres amb armes nuclears tàctiques

barcelona
Política

Mor Joan Pujol, activista independentista de Sabadell

Política

El PP anuncia una manifestació contra l’amnistia el 26 de maig a Madrid

barcelona