Política

POLÍTICA

Lloret vol incrementar un 11,5% l’IBI i un 17% el rebut de l’aigua

L’equip de govern argumenta que cal un reajustament econòmic per fer front a la difícil situació econòmica que travessa el consistori

El govern de Lloret de Mar presentarà al ple de l’ajuntament del dilluns 30 d’octubre, una proposta per augmentar les taxes de les escombraries, aigua, IBI i clavegueram. L’equip de govern municipal exposa la “difícil situació econòmica heretada per part de l’anterior consistori i la inflació que viu Europa per tenir que prendre decisions com aquestes”, segons un comunicat.

En concret, proposa un augment d’un 11,5% de l’IBI de manera lineal i d’un 17% pel que fa al rebut de l’aigua. Aquest últim increment, però, incorporaria un romanent de mig milió d’euros, que serviria per reparar i millorar la xarxa d’abastiment d’aigües del municipi.

D’altra banda, el regidor d’hisenda, Carlos Costa, ha anunciat que la taxa d’escombraries augmentaria un 25,93% i que la resta de taxes municipals s’equipararien al cost real de cada taxa. La del clavegueram serà de 44,68 euros anuals. “Hem intentat cercar altres solucions, però aquest equip de govern no està disposat a seguir tapant forats amb modificacions de crèdit o radars en forma de guardiola”, ha manifestat Costa.

A més, el govern ha consensuat la possibilitat de poder pagar els impostos municipals de manera fraccionada en un total de 10 pagaments perquè aquestes pujades siguin assumibles per a tots els veïns. Des de la regidoria d’hisenda s’assegura que, a través del Departament de Benestar Social i Família, es treballarà per aconseguir una línia d’ajudes per a poder fer front als efectes d’aquestes pujades a les rendes més baixes del municipi.

Segons expressa l’Ajuntament, la proposta de taxes servirà per aconseguir que, a partir de 2024, els ciutadans i ciutadanes de Lloret de Mar paguin el cost real de cada servei. “Amb aquest comptes, aconseguirem de forma ràpida i sostenible un municipi més net, més agradable i més segur, i aquesta és la única manera d’assolir-lo”, ha conclòs el regidor d’hisenda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els colons avancen a l’ombra de Gaza

Beirut

Catalunya, davant una nova cruïlla

Barcelona

Quinze opcions i sense mascareta

Girona

El periple del vot exterior

Barcelona

El sufragi no és universal

BARCELONA
Guerra a Gaza

Troben vuitanta cossos enterrats a tres fosses a l’hospital Al-Shifa

Barcelona
Pròxim Orient

Els Emirats Àrabs rebutgen la idea de participar en l’administració civil de Gaza

Barcelona
Perú

La fiscalia obre diligències contra Boluarte per encobrir el seu germà

Barcelona
política

Tot a punt per al 12-M: Més de 5,7 milions d’electors podran votar en 8.940 meses

barcelona