Política

POLÍTICA

Salellas convoca els alcaldes de l’àrea urbana de Girona per treballar plegats

Cita una dotzena de batlles en una reunió de treball a la seu de l’Ajuntament de Girona, aquest divendres

Un dels càrrecs electes cridats és el batlle de Riudellots de la Selva

L’alcalde de Girona, Lluc Salellas (Guanyem), ha convocat els alcaldes i les alcaldesses de l’àrea urbana a una reunió de treball, aquest divendres al migdia a la plaça del Vi (a les 12h). La trobada forma part de l’aposta de col·laboració amb els municipis veïns de l’actual equip de govern, encapçalat per Guanyem. Entre altres qüestions a tractar, hi haurà el pla de mobilitat urbana sostenible municipal de Girona (PMUS-SGI), que va arrencar en el mandat anterior amb Marta Madrenas (Junts).

Els onze càrrecs electes convocats divendres per Salellas a la plaça del Vi són els alcaldes següents: Maite Tixis (Vilablareix), Quim Roca (Sant Gregori), Josep Pinsach (Aiguaviva), Xavier Vinyoles (Bescanó), Isaac Ramió (Sarrià de Ter), Sònia Gràcia (Fornells de la Selva), Jordi Viñas (Salt), Marc Puigtió (Sant Julià de Ramis), Ferran Rodero (Quart), Josep Lluís Santamaria (Riudellots de la Selva) i David Planas (Celrà).

Respecte a la reunió conjunta sobre el PMUS-SGI del 17 de març del 2022, les novetats són la presència del batlle de Riudellots de la Selva, que és a la comarca de la Selva, i la de Celrà, municipi que no està integrat al PMUS-SGI. En aquella trobada a Girona, també hi havia el conseller de Territori Jordi Puigneró i el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer.

La mobilitat és un dels assumptes candents a la comarca del Gironès i en els municipis més propers a Girona. A l’alcalde de Sant Gregori, Quim Roca (Junts), li preocupa que es puguin augmentar les freqüències d’autobús entre el poble i Girona de dilluns a divendres i que s’’ampliïn els horaris els caps de setmana.

Roca ha explicat que ja han fet la petició d’augment de freqüències de l’autobús interurbà fins a Girona a la Generalitat. De fet, ja va reunir-se amb la delegada de la Generalitat, Laia Cañigueral, i aquest va ser un dels assumptes tractats. L’Ajuntament de Sant Gregori també demana que la línia L301 faci parada a l’hospital Josep Trueta de Girona. Ara només hi ha un bus d’anada al matí i un de tornada al migdia que ho fa, aprofitant «que hi ha alumnes que van a l’institut a Girona».

A Sant Gregori treballen per completar la via verda fins a Girona, seguint el recorregut de la GI-531. Hi ha pendent –diu Roca–, el tram entre el polígon i l’autopista. Quan això estigui fet, «podríem parlar de fer arribar la Girocleta a Sant Gregori perquè el desnivell ho fa possible», afirma Roca, que és un dels representants de Junts a la Diputació de Girona.

A Vilablareix valoren que es tingui «una imatge integrada» de qüestions com ara la mobilitat o el comerç, esmenta l’alcaldessa, Maite Tixis (ERC). Parla de qüestions en què cal tenir visió d’àrea urbana, com ara el futur hospital Josep Trueta a Salt, l’establiment de l’empresa Hipra a Aiguaviva i la construcció de la ciutat esportiva del Girona Futbol Club a Vilablareix. Quim Roca, per la seva banda, esmenta que la futura zona de baixes emissions (ZBE) de Girona també tindrà efectes en els pobles veïns.

L’alcaldessa de Vilablareix «celebra que es facin passes endavant» en el treball de l’àrea urbana. Afirma que l’ajuntament que encapçala ho té tot a punt per enllaçar el carril bici amb Girona quan la capital del Gironès acabi les obres d’enllaç. Ara mateix, els treballs del consistori gironí a la plaça Vila de Salt estan a la recta final.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries