Política

Biden: “Israel té el dret i l’obligació de respondre a aquests atacs”

El president dels Estats Units promet ajuda militar i munició per garantir que els israelians es poden defensar

Anuncia que desplegarà efectius a la zona per dissuadir que cap país intenti “treure profit” de la situació

El president dels Estats Units d’Amèrica (EUA), Joe Biden, ha reiterat aquest dimarts el suport incondicional del seu país a Israel després de l’atac sorpresa de Hamàs el passat dissabte.

“Hem de ser absolutament clars: estem al costat d’Israel”, ha sentenciat Biden en una declaració des de la Casa Blanca, en la que no ha acceptat preguntes.

El polític nord-americà, que prèviament ha parlat per telefòn amb el primer ministre d’Israel, Benjamin Netanyahu, ha explicat que durant la conversa li ha manifestat que Israel no només té el “dret” sinó que “ l’obligació de respondre a aquests atacs”. Una resposta que, segons Biden, ha de ser “adequada i aclaparadora”.

“Que no hi hagi cap dubte: EUA donarà suport a Israel perquè es pugui defensar”, ha subratllat Biden. És per això que ha a anunciat que Estats Units enviarà ajuda militar i munició a Israel “per garantir que no es queda sense aquests subministraments crítics”. “Ens assegurarem que Israel tingui el que li cal per cuidar el seus ciutadans i defensar-se, per respondre a aquest atac”.

“No hi ha justificació pel terrorisme. Hamàs no defensa el dret del poble palestí a la dignitat i l’autodeterminació. El seu objectiu declarat amb relació amb l’Estat d’Israel és matar el poble jueu i utilitzen a civils palestins com a escuts humans”, ha afegit.

El líder demòcrata ha advertit que també es tracta de la seguretat d’Estats Units. En aquest sentit, ha revelat que Washington ha iniciat un desplegament a la zona amb efectes dissuasius. “Aviso a qualsevol país que vulgui treure profit d’aquesta situació: Que no ho faci”, ha dit en una possible al·lusió a l’Iran.

Ostatges nord-americans

Biden ha confirmat que hi ha ciutadans dels EUA segrestats per Hamàs i ha elevat a 14 la xifra de compatriotes que han perdut la vida en els atacs de dissabte al sud d’Israel.

“Ara sabem que hi ha ciutadans nord-americans entre els segrestats per Hamàs. He donat instruccions al meu equip perquè comparteixi intel·ligència i posi a disposició de les autoritats israelianes experts de tot el govern d’estats Units per ajudar-les en la recuperació i rescat d’ostatges”, ha indicat.

D’altra banda, ha informat que la seva administració reforçarà la seguretat d’edificis als Estats Units relacionats amb la comunitat jueva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries