Política

CONFLICTE BÈL·LIC A L’EST D’UCRAÏNA

Un atac rus a Kherson provoca almenys tres morts

Moscou també ha atacat la regió d’Odessa, clau per a l’exportació de productes agrícoles ucraïnesos, amb vint drons iranians i per cinquè cop amb característiques similars en l’última setmana

Almenys tres persones han mort i quatre més han resultat ferides aquest divendres en un atac rus a Odradokamiank, a la província de Kherson, al sud d’Ucraïna, segons ha informat el ministre de l’Interior ucraïnès Igor Klimenko, informa El País.

Les forces armades russes també han atacat la matinada d’aquest divendres la regió d’Odessa amb vint drons Shahed, segons han informat les autoritats ucraïneses i recull Efe, en el que és el cinquè atac d’aquestes característiques en l’última setmana a la regió des de la qual Ucraïna exporta la major part dels seus productes agrícoles per via marítima i fluvial.

Les defenses antiaèries ucraïneses han abatut catorze dels drons iranians llançats per Moscou contra la regió, les restes dels quals han provocat danys en un edifici no residencial i un incendi al camp que ha estat sufocat. Segons les forces aèries ucraïneses, els aparells han estat llançats des de territori rus i des de la península de Crimea, annexionada per Rússia el 2014.

Moscou ha atacat ports i infraestructura portuària d’Odessa sistemàticament des que el Kremlin va anunciar que donava per acabat l’anomenat acord del gra, pel qual es comprometia a permetre la sortida de cereal ucraïnès per tres ports ucraïnesos del mar Negre. Aquests atacs han provocat quantiosos danys materials que debiliten la capacitat exportadora d’Ucraïna, han fet malbé desenes de milers de tones de cereals i han bloquejat la sortida de bona part dels productes agrícoles ucraïnesos que havien d’arribar a altres mercats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Asens descarta ara que els comuns fixin línies vermelles a Illa amb el Hard Rock

barcelona
Política

Suport de l’independentisme a Molina, en llibertat després de declarar per Tsunami

barcelona
guerra a gaza

Israel crida a consultes els ambaixadors a Noruega i Irlanda

barcelona
Política

Melero assumeix “l’error” per l’arxivament del cas d’Artur Mas sobre el 9-N al TEDH

barcelona
LLORET DE MAR

Acorden ajornar el ple en què es reclamava apartar un regidor

LLORET DE MAR
guerra a gaza

Noruega, Irlanda i l’Estat espanyol reconeixeran l’estat palestí dimarts que ve

barcelona
Alemanya

Adeu al centrisme alemany

Berlín
estats units

Trump finalment no testificarà en el seu judici penal per falsificar documents

barcelona

ERC+EUiA alerta de l’impacte a Sanfeliu de les obres de Montesa

L’Hospitalet de Llobregat