Política

política

El govern serà a la manifestació de la Diada

El govern estarà representat a la manifestació que l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) organitzarà la tarda de la Diada amb el lema Via fora. Així ho va confirmar ahir la portaveu, Patrícia Plaja, després del primer consell executiu després de vacances, tot i que no va concretar encara quina serà la representació, i si hi assistirà el president, Pere Aragonès, ja que s’està pendent que ell mateix i els consellers tanquin les seves agendes. “El govern serà a totes les manifestacions que es facin en aquesta data tan assenyalada; si són reivindicatives i inclusives enguany hi serà”, va deixar clar. Ningú de l’executiu va ser l’any passat a la mobilització perquè entenia que no era prou inclusiva, i que fins i tot era hostil a la seva estratègia negociadora. Enguany, però, i malgrat que la presidenta de l’ANC, Dolors Feliu, s’ha mostrat igualment crítica en les últimes setmanes amb el govern, Plaja considera que hi ha “un altre context” diferent, i ahir va evitar entrar en polèmiques. “L’any passat el punt de partida no era ben bé aquí, mirem endavant i no enrere”, concloïa.

La portaveu, en tot cas, creu que la Diada també és una oportunitat per “parlar de la unitat de l’independentisme”, i per “fer sentir la veu de Catalunya i avançar en la resolució del conflicte polític”, ara que els seus vots són decisius per a la investidura d’un president espanyol.

Cap reunió amb Feijóo

En aquest sentit, Plaja va dir que Aragonès no ha rebut cap petició per trobar-se amb el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo –que va anunciar que vol veure’s amb tots els presidents autonòmics–, però també va deixar clar que si arribés la demanda tampoc hi hauria trobada. “No hi ha res a parlar”, va etzibar Plaja.

Amb qui sí que es va reunir Aragonès la setmana passada a Prada va ser amb Carles Puigdemont, aprofitant la trobada de cinc presidents per homenatjar Pau Casals. Plaja, però, ahir va evitar entrar-hi i ho va cenyir a “l’agenda privada”. “La relació entre els presidents és habitual”, es va limitar a indicar, abans de dir que no en podia donar “detalls concrets”. La portaveu, això sí, va insistir que l’aritmètica parlamentària al Congrés ofereix una gran “oportunitat” per avançar en clau nacional per l’amnistia, l’autodeterminació i les millores socials i en infraestructures, i que si els grups independentistes caminen units seran “més forts”, per bé que no va aclarir si hi està havent avenços en les crides que han fet uns i altres per bastir una negociació conjunta que, admetia, segur que faria prosperar les converses “més, i més ràpid”. “Estem en una situació diferent, tenim més força i s’ha d’aprofitar”, reiterava, abans de celebrar que Junts s’hagi obert a negociar. “Demostra que la del president Aragonès des del principi de legislatura és l’estratègia correcta; només hi ha un camí, almenys ara, i passa per la negociació”, remarcava. Plaja, en aquest sentit, va tornar a instar Pedro Sánchez, si vol ser reinvestit, a “moure’s i atendre l’agenda catalana” en resposta a la demanda majoritària al país. “Cal aprofundir en el camí ja iniciat”, va concloure.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona
Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona
política

Crida dels comuns a frenar la dreta com a les generals del juliol passat

l’hospitalet del llobregat
política

Puigdemont avisa que la “divisió” de l’independentisme “ajudarà Illa a ser president”

barcelona
POLÍTICA

Per la CUP, el Baix Empordà és “una mena de parc temàtic turístic”

la bisbal d’empordà
política

ERC reivindica el seu esperit de resistència i lluita a Ginebra en un emotiu acte amb exiliats

barcelona
Regne Unit

Un diputat conservador i exministre de Sanitat es passa al Partit Laborista

Barcelona