Política

Zelenski crida a “defensar” el país mentre recupera terreny lentament

Ucraïna commemora avui l’aniversari d ela independència de l’URSS

Asseguren haver desembarcat a Crimea

Ucraïna commemora aquest dijous el 32è aniversari de la seva independència de l’URSS. El president del país, Volodímir Zelenski, ha celebrat l’efemèride i ha fet una crida a continuar defensant el seu territori. “En aquesta lluita, tothom compta”, ha manifestat en un vídeo publicat a Twitter. “És el dia dels lliures, els forts i els dignes. El dia dels iguals. Homes i dones ucraïnesos. A tot el nostre país”, ha afegit. Zelenski ha registrat el missatge davant d’un mural que representa el soldat Oleksandr Matsievski, executat al març pels militars russos. També s’han organitzat exposicions de material rus d eguerra destrossat en mig d’alguns carrers de Kíiv.

Mentre celebra l’efemèride, Ucraïna compleix any i mig de guerra amb Rússia, en que actualment obté més cops estratègics o morals que avenços en la contraofensiva. En aquesta línia, el ministeri de Defensa ucraïnès ha assegurat avui haver desembarcat un contingent indeterminat de soldats a la península de Crimea, controlada per Rússia des del 2014. “El més important és la tendència”, ha admès el president ucraïnès, en admetre la lentitud en la que recuperen terreny al sud, sovint desactivant camps minats.

Al seu torn, també s’han pronunciat diversos líders europeus en la celebració. La presidenta de la Comissió Europea, Úrsula von der Leyen, ha lloat el “coratge, la força i l’esperança” del país i ha assegurat que els ucraïnesos “són una inspiració” per Europa. Els representants de la diplomàcia i el govern d’Europa han traslladat també via missatges enregistrats per a Kíiv el suport al país en la seva festa nacional. “Sou membres de la família europea i el vostre futur és amb nosaltres”, va instar-los el president del Consell Europeu, Charles Michel. En la mateixa línia, l’alt representant de la Unió Europea per als Afers Exteriors, Josep Borrell, ha indicat que el país “lluita per la seva llibertat i defensa de manera valenta els valors que compartim”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia