Política

ERC no veu “hostil” la Diada d’enguany i pensa en tornar-hi

La secretària general adjunta, Marta Vilalta, creu que l’ANC ha reflexionat i s’ha organitzat amb una “perspectiva més oberta, més transversal, més plural i amb més vocació de sumar”

Després de la plantada de l’any passat en considerar que la Diada havia “renunciat a la transversalitat” i optava per “excloure i dividir”, ERC està disposada a retornar a la manifestació que organitza l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) en considerar que aquest any no és “hostil” cap als republicans i una part de l’independentisme i està plantejada “des d’una perspectiva més oberta, transversal i plural”. Així ho ha afirmat en declaracions a EFE la secretària general adjunta i portaveu d’ERC, Marta Vilalta, que, després de l’absència de la cúpula del partit a la manifestació del 2022, veu un tarannà “diferent” en la convocatòria d’aquest any.

La dirigent republicana considera que hi ha hagut “una reflexió respecte a l’any passat i, per tant, veiem que de moment s’enfoca des d’una perspectiva més oberta, més transversal, més plural, amb més vocació de sumar que la que am viure l’any passat. Nosaltres voldrem ser-hi”, ha comentat Vilalta sobre la convocatòria de l’ANC d’aquest any.

Per a aquesta Diada, l’ANC planeja formar quatre columnes de manifestants que arrencaran des de diferents punts simbòlics de Barcelona –Ciutat de la Justícia, Escola Proa, Estació de Sants i seu d’Hisenda– i convergiran a la plaça Espanya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
TEDH

L’eslovè Marko Bosnjak, elegit nou president del TEDH

barcelona
tribunals

Citen a declarar Rovira i els investigats per Tsunami per videoconferència

barcelona
guerra a europa

Ucraïna relleva el cap militar de la regió de Khàrkiv

barcelona
estats units

A Trump el preocupava un escàndol sexual, segons el seu exadvocat

barcelona
guerra a europa

Rússia pressiona Khàrkiv i avança al nord de la regió ucraïnesa

barcelona
política

Ponsatí deixa la primera línia política

barcelona
estats units

Trump lidera les enquestes amb Biden tocat per Gaza

barcelona
POLÍTICA

L’ANC reclama a l’independentisme bloquejar el possible govern d’Illa

barcelona
política

Parlon: “El PSC no donarà suport a una investidura de Puigdemont”

barcelona