Política

El futur del PDeCAT es decidirà en assemblea el setembre

La formació abordarà la seva solvència econòmica i si es dissol tot i que encara té 200 regidors

Després dels mals resultats a les eleccions espanyoles del 23-J en les que no va obtenir cap representació amb el candidat Roger Montañola malgrat tenir els drets electorals en detriment de Junts, el PDeCAT ha obert un període de reflexió que culminarà el pròxim mes de setembre, amb una assemblea extraordinària per a decidir la seva eventual continuïtat o dissolució.

Segons ha avançava Europa Press i ha confirmat l’ACN, a la trobada hi abordaran la seva solvència econòmica. Als darrers comicis van perdre els quatre diputats que tenien al Congrés, quedant per darrere del PACMA en nombre de vots. En aquests moments, només tenen representació al món municipal, on conserven més de 200 regidors.

Fonts del PDeCAT expliquen que s’han agafat el mes d’agost per reflexionar sobre el seu futur i que, un cop iniciat el curs polític, celebraran una assemblea extraordinària per decidir sobre la seva continuïtat. Encara no hi ha data fixada, però aquestes mateixes fonts apunten cap a finals de setembre.

Entre les qüestions que tindran un pes determinant en aquest debat hi ha la solvència econòmica del partit després de perdre la representació institucional en dos anys, ja que els febrer del 2021 tampoc van aconseguir cap diputat al Parlament. El passat 23-J tenien els drets electorals però asseguren que no van fer ús de les bestretes davant la incertesa dels comicis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia