Política

GUERRA A UCRAÏNA

Una delegació de la Unesco viatja a Odessa per avaluar danys

Els míssils russos llançats la nit del 22 al 23 de juliol van destruir part del nucli històric de la ciutat

Una delegació de la Unesco va arribar aquest dissabte a la ciutat ucraïnesa d’Odessa per avaluar els danys causats pels atacs russos que es van produir entre els dies 19 i 23 de juliol, va informar el governador de la regió, Oleg Kiper.

El cap de l’Administració Militar Regional d’Odessa va anunciar, al canal de Telegram, que s’ha reunit amb representants de l’agència de l’ONU i va publicar diverses fotos que reflecteixen la trobada del seu equip amb els membres de la delegació.

“Han arribat a Odessa amb la missió de dur a terme una avaluació dels danys patits per objectes culturals i religiosos a causa dels atacs amb míssils russos”, va escriure.

Kiper va afegir que les autoritats prestaran tot el suport possible a la delegació, que documentarà els efectes dels atacs durant els propers quatre dies. “És molt important per a nosaltres transmetre al món sencer informació sobre totes les atrocitats comeses per la Federació Russa a Odessa. M’agradaria recordar que com a resultat de l’últim atac enemic van ser danyats 28 monuments arquitectònics”, va assenyalar. Els míssils russos llançats la nit del 22 al 23 de juliol van destruir part del nucli històric d’Odessa, reconegut per la Unesco com a Patrimoni de la Humanitat i van danyar entre altres monuments la Catedral de la Transfiguració



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.