Política

política

Òmnium retreu als partits independentistes que hagin “ignorat els avisos” de la societat civil

Assenyala els “mals resultats” del 23-J, en què el moviment ha perdut gairebé 700.000 vots i reitera la crida a la unitat estratègica

Desafia Pedro Sánchez a triar entre “democràcia o paràlisi”

“El mal resultat de les forces independentistes el 23-J és, en bona part, conseqüència de la incapacitat de tots els agents de travar una estratègia coordinada i d’haver ignorat els avisos reiterats dels electors i la societat civil des del 2017”. Amb aquestes paraules de retret comença el dur comunicat que Òmnium Cultural ha emès aquest dimecres en què, recrimina als partits independentistes que hagin “continuat prioritzant l’interès electoral, de part i de curt termini, per sobre de l’interès col·lectiu”. Per aquest motiu, l’entitat torna a fer una crida a la unitat d’acció de l’independentisme “per fer valer la seva força i exigir la fi de la repressió i l’exercici del dret a l’autodeterminació”.

Per l’entitat presidida per Xavier Antich, l’Estat “ha de ser conscient que la pèrdua de representació no elimina, en cap cas, l’existència d’un conflicte polític que ha de ser resolt democràticament, tal com avala la majoria de la població de Catalunya”. Per això, avisa Pedro Sánchez que cometrà “una greu irresponsabilitat si opta pel bloqueig institucional i la paràlisi davant l’avenç de l’extrema dreta”, en lloc d’atendre “les legítimes demandes democràtiques de la ciutadania”. A parer d’Òmnium, la responsabilitat de repetir eleccions correspon a Pedro Sánchez, que té una disjuntiva clara: “Drets fonamentals i democràcia o paràlisi”, és a dir, “fi de la repressió i referèndum o una segona oportunitat perquè l’extrema dreta condicioni la governabilitat”, continua la nota, que assenyala que les urnes han estat “tossudes” a l’hora de recordar-li a l’Estat que “encara té un problema per resoldre”.

A Catalunya, resa el comunicat, “només un moviment encapçalat per lideratges amb capacitat per teixir confiances serà capaç de revertir la situació actual”, en una clara al·lusió als màxims responsables dels partits polítics.

Òmnium també creu que la societat civil catalana organitzada té la responsabilitat de “recuperar i enfortir una mobilització democràtica” i en aquest sentit, creu que la Diada del pròxim Onze de Setembre serà “la primera gran oportunitat per tornar a deixar clar als poders de l’Estat que no viurem en normalitat fins que no s’atengui democràticament les aspiracions de la ciutadania”, conclou el comunicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a ucraïna

Rússia ataca un hipermercat a Khàrkiv quan era ple de gent

barcelona
política

L’ANC no se’n surt de triar nou president

barcelona

Les seus del PSC i Junts a Girona, vandalitzades

GIRONA
guerra a gaza

Israel ignora el Tribunal de l’ONU i intensifica l’ofensiva sobre Rafah

barcelona
guerra a europa

El cap de l’OTAN defensa els atacs d'Ucraïna contra territori rus

barcelona
política

Els socialistes avisen el poder judicial que haurà d’aplicar la llei d’amnistia

barcelona
política

El govern dels jutges difon una guia per aturar l’aplicació de la llei d’amnistia

barcelona
armènia

L’helicòpter del primer ministre armeni fa un aterratge d’emergència

barcelona
LLEURE

El PSC demana que es mantinguin els descomptes als casals d’estiu

GIRONA