Política

El PSC guanya al Senat amb tres representants

ERC queda fora de la cambra alta i Junts es queda amb un únic senador

Els resultats que el partit dels socialistes va obtenir ahir a la circumscripció de Girona pel Congrés dels Diputats també es van deixar sentir al Senat. Així, el PSC ha aconseguit tres dels quatre senadors que estaven en joc i el quart ha anat a parar a mans de Junts. D’aquesta manera, Junts perd un representant i els candidats gironins d’ERC es queden fora de la cambra alta en aquesta legislatura. Un panorama ben diferent del de les eleccions del novembre del 2019, quan les formacions independentistes, d’ERC i JxCat, van empatar a la cambra alta i es van repartir a parts iguals els quatre senadors.

Així, a l’hora de tancar aquesta edició, la candidata al Senat més votada era la socialista Consol Cantenys, alcaldessa de Vilafant durant vint anys. El segon candidat més votat és un històric dels socialistes a les comarques gironines, exdiputat al Parlament de Catalunya i exregidor de Figueres, Martí Sans. I Lluïsa Blanch, regidora a Salt, la tercera candidata socialista al Senat en sumar més vots. Els tres socialistes gironins s’estrenaran al Senat.

El quart candidat al Senat que va obtenir més vots va ser Joan Bagué, de Junts, per a qui la cambra alta és una institució ben coneguda, ja que hi ha estat en diverses legislatures. Serà l’únic representant de les forces sobiranistes per la circumscripció de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia