Política

iraq

Una multitud de manifestants iraquians incendia l’ambaixada de Suècia a Bagdad

Seguidors del líder xiïta Muqtada al Sadr han irromput a l’edifici en protesta per la crema d’exemplars de l’Alcorà a Estocolm

Centenars de manifestants iraquians enfurismats han assaltat aquesta matinada l’ambaixada de Suècia al centre de Bagdad i han calat foc a l’edifici diplomàtic en protesta per la decisió de la policia sueca d’autoritzar aquest dijous una manifestació davant l’ambaixada de l’Iraq a Estocolm en la qual –segons els informes– es preveia la crema d’un exemplar de l’Alcorà.

Els vídeos publicats a les xarxes socials mostren una multitud de manifestants dins del perímetre de l’ambaixada fent onejar banderes i cartells amb la imatge de l’influent clergue i líder polític xiïta iraquià Muqtada al-Sadr, a més d’imatges de fum i foc sortint de l’edifici diplomàtic, situat a l’anomenada zona verda de Bagdad, mentre la policia antiavalots intenta dispersar la multitud. Els vídeos també mostren com desenes de manifestants escalen els murs del complex diplomàtic i com intenten tirar a terra la porta principal. El Ministeri d’Afers Estrangers suec ha dit que tot el personal de l’ambaixada està segur, però ha afegit que les autoritats iraquianes han fallat en la seva responsabilitat de protegir l’ambaixada. A més, ha qualificat l’atac de “greu violació de la Convenció de Viena”.

“El que ha passat és totalment inacceptable i el govern condemna enèrgicament aquests atacs”, afirma el Ministeri d’Afers suec en un comunicat, recollit per les agències internacionals. “El govern està en contacte amb representants iraquians d’alt nivell per expressar la nostra consternació”.

Per la seva banda, el Ministeri d’Afers Estrangers iraquià ha condemnat l’atac i ha anunciat una investigació urgent per aclarir les circumstàncies de l’incident i identificar els responsables de l’acte.

Però, l’incident no ha acabat aquí. Mentre es produïa la protesta convocada a davant l’ambaixada de l’Iraq a Estocolm, sense que hi hagi indicis d’haver-se cremat cap exemplar de l’Alcorà, les autoritats iraquianes han anunciat la retirada del seu encarregat de negocis a Suècia i han demanat a l’ambaixadora del país nòrdic abandonar Bagdad.

La UE condemna fermament l’atac i demana evitar incidents

L’alt representant de la Unió Europea (UE) per a Afers exteriors, Josep Borrell, ha condemnat “fermament” aquest dijous l’atac de la passada matinada contra l’Ambaixada sueca a Bagdad per centenars de manifestants, i ha demanat que les autoritats iraquianes evitin nous incidents.

El cap de la diplomàcia comunitària confia que les autoritats iraquianes adoptin “ràpidament” les mesures de seguretat necessàries per a “evitar nous incidents i exigir responsabilitats als autors d’aquest atemptat”, tal com ha anunciat el govern iraquià. “Esperem una ràpida tornada a la normalitat en les relacions entre l’Iraq i Suècia”, va concloure.

Els manifestants que van atacar l’Ambaixada van incendiar les instal·lacions en protesta per la crema d’exemplars de l’Alcorà a Suècia, la qual cosa va elevar la tensió entre tots dos països.

L’Executiu iraquià ha condemnat i s’ha compromès a castigar els responsables de l’incendi de la passada nit en la delegació diplomàtica sueca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona