Política

Demanen 14 anys de presó per un manifestant pels aldarulls d’Urquinaona

La Fiscalia demana set i tres anys de presó per a dos encausats més

La Fiscalia ha posat la directa en les acusacions per a tres investigats pels aldarulls de la plaça d’Urquinaona en la reacció popular contra la sentència del Suprem contra els líders del procés d’independència. Un total de 14 anys de presó per a un manifestant; set anys i quatre mesos per a un altre; i tres, per a un tercer són les peticions de pena que ha fet públiques pel judici que ha començat aquest dimecres a la secció sisena de l’Audiència de Barcelona. La Policia Nacional espanyola va detenir els tres joves arran dels fets de la nit del 18 d’octubre del 2019 a la plaça Urquinaona.

El que té una petició de pena més dura està acusat d’atacar policies nacionals. Segons el ministeri fiscal, hauria comès els delictes de desordres agreujats per portar instruments perillosos, reunió nombrosa i llançament d’objectes contundents, però també atemptat a concurs amb lesions. També se li reclama 44.700 euros en indemnitzacions als policies. El relat acusatori detalla que hauria llançat un artefacte de pirotècnia cap als peus dels policies nacionals, que van patir “importants conseqüències” a l’oïda, però també hauria llançat llambordes. Ara bé, l’acusat ha negat haver participat en les concentracions i ha explicat que el van identificar al barri de l’Eixample desorientat, quan intentava trobar l’estació per tornar a casa seva, Arenys de Mar. A més, ha afegit que quan els policies van saber que el seu nom era estranger, d’origen ucraïnès, li van fer un “comentari racista”. També ha negat conèixer els altres dos joves acusats. Aquests dos estarien situats en un grup de manifestants violents que llançava pedres i objectes contra la línia policial, segons Fiscalia. L’acusat a set anys hauria ferit un agent amb una pedrada i després seria detingut. Ell és l’únic que reconeix haver anat a la protesta en què va viure els aldarulls, però nega haver llançat pedres ni haver estat violent. També ha denunciat la brutalitat dels agents per detenir-lo: ha dit que li van trepitjar el coll, el van insultar dient-li “independentista, podemita i Puigdemont” , però no els va denunciar per l’ansietat de la detenció i que va necessitar tractament psicològic.

L’altre acusat hauria llançat pedres “mentre animava i dirigia els altres manifestants violents” a fer el mateix. Ha negat haver participat de la protesta i ha dit que havia anat a Barcelona a veure la seva exparella. “No m’interessa la política”, ha etzibat. Ha explicat que la policia el va identificar quan anava a l’estació de tren de plaça Catalunya per tornar a casa seva, sense cap relació amb els disturbis. Va estar detingut 12 dies després i va estar-ne cinc en presó preventiva.

Els agents del cos policial han identificat “sense cap mena de dubte” els processats que, a parer seu, exercien un paper “molt actiu” entre els manifestants, amb tasques de coordinació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona