Política

guerra a ucraïna

Rússia llança un atac aeri contra Kíiv hores abans de la cimera de l’OTAN

Les forces russes també han llançat drons contra el port d’Odessa

Les forces del president rus, Vladímir Putin, van llançar un atac aeri nocturn contra Kíiv aquesta passada matinada, poques hores abans de l’inici aquest dimarts de la històrica cimera de l’OTAN de Lituània.

“L’enemic ha atacat Kíiv des de l’aire per segona vegada aquest mes”, ha assegurat Serhiy Popko, cap de l’administració militar de Kíiv, en una publicació al canal de Telegram recollida pel diari britànic The Guardian.

Els sistemes de defensa antiaèria han aconseguit abatre tots els drons Shahed de fabricació iraniana que Rússia ha llançat abans d’assolir els seus objectius, explica Popko, que en la seva nota no parla de víctimes.

A més de Kíiv, el port occidental d’Odessa també ha patit un atac nocturn rus amb drons i s’ha informat d’alertes aèries a les regions de Mikolàiv, Kherson, Kropívnitski, Poltava i Khàrkiv.

La cimera de Vílnius, Lituània, que comença aquest dimarts, serà protagonitzada per les repercussions de la invasió russa d’Ucraïna i els líders dels països membres d’aquest “club militar” tenen previst aprovar els primers plans integrals de l’Aliança Atlàntica des del final de la guerra freda per defensar-se de qualsevol atac de Moscou. La trobada, en la qual l’Aliança Atlàntica busca donar una imatge d’unitat, també estarà dominada per la retirada del vet de Turquia a l’entrada de Suècia a l’OTAN. Un ingrés que es va comprometre avalar dilluns al vespre després d’un gest de la UE per reprendre les negociacions sobre l’accés d’Ankara al club europeu tal com havia exigit el president turc, Recep Tayyip Erdogan.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.