Política

El PDeCAT exigeix la creació d’una Regió Policial dels Mossos d’Esquadra a l’Alt Empordà

El partit polític, juntament amb Tots per l’Empordà, reivindiquen la presència policial a Vilamalla perquè justifiquen que l’Alt Empordà és la comarca gironina amb més municipis i amb una alta problemàtica social i delinqüencial

Pol Pérez, candidat al Congrés, i Alícia Fuentes, candidata al Senat per Girona, han informat que el PDeCAT-EspaiCiU se suma a la reivindicació de Tots per l’Empordà per a la creació d’una Regió Policial dels Mossos d’Esquadra a l’Alt Empordà. Es proposa la seva ubicació en una parcel·la a Vilamalla, al Complex Fitosanitari del Polígon Industrial Empordà, de titularitat estatal i de dimensions suficients i ben connectada amb les principals vies de comunicació i de poblacions de la comarca.

Des del PDeCAT-EspaiCiU justifiquen la necessitat d’una Regió Policial dels Mossos d’Esquadra a Vilamalla perquè l’Alt Empordà és la comarca gironina amb més municipis i amb una alta problemàtica social i delinqüencial. A més, apunten que és la tercera comarca gironina on s’han fet més actuacions policials per ocupacions il·legals. Remarquen que el cultiu de droga no té aturador i els municipis costaners tenen un importantíssim flux turístic. A part de tot això, apunten que la demarcació de Girona és l’única de Catalunya amb una sola regió policial, mentre que a Tarragona i a Lleida n’hi ha dues a cada demarcació; Barcelona compta amb quatre. A més, recorden que les unitats corporals estan centralitzades a Girona. De manera que no es pot garantir la seguretat de les persones i la ràpida resposta.

Alícia Fuentes ha explicat que “s’ha de posar fi a questa discriminació territorial en matèria de seguretat, és urgent un augment progressiu dels efectius a la comarca. a falta d’agents va en detriment de la seguretat ciutadana i provoca que les Policies Locals i el mateix cos de mossos vagin sobrecarregats de feina.” Pol Pérez, per la seva banda, ha afirmat que “a més d’unir-nos a la iniciativa de Tots per l’Empordà, demanarem la recuperació de les competències dels mossos com a policia judicial al mar que des de fa molts anys exercia el Cos de Mossos d’Esquadra i que la Comissió Nacional de Coordinació de la Policia Judicial el 12 de març 2019 va acordar treure-les i atorgar-les a la Guàrdia Civil.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

Mor Joan Pujol, activista independentista de Sabadell

Política

Feijóo anuncia més manifestacions contra l’amnistia després del 12-M

barcelona
guerra a gaza

Israel inicia l’evacuació de Rafah i amenaça amb una “força extrema”

barcelona
ARBÚCIES

La CUP proposa la gestió pública de les plantes embotelladores d’aigua

ARBÚCIES

Referèndum: com, quan i per què

barcelona
Jaume Veray Cama
Cap de llista del PP a la circumscripció de Girona al Parlament el 12-M

“Potser fent eleccions cada mes solucionaríem més coses”

Girona
Estats Units

Protesta i resposta policial als campus

Los Angeles
Laia Estrada i Cañon
Candidata de la CUP a la Presidència de la Generalitat

“Ens juguem que la política es torni a fer des de casa nostra”

Barcelona
crònica

‘Runner’ Illa i el ritme dels socialistes