Política

PRÒXIM ORIENT

Israel ataca el sud del Líban després del llançament d’un coet al seu territori

Les forces israelianes han llançat més d’una quinzena de projectils d’artilleria contra una àrea ubicada entre les localitats libaneses de Kfar Shuba i Halta, prop de la frontera

Israel ha atacat aquest dijous el sud del Líban, des d’on s’havia llançat un coet que ha impactat a la fronterera Línia Blava, en territori israelià, segons informa l’agència Efe. Les forces israelianes han acudit al poble de Ghajar, a la frontera amb el Líban, després de ser informats sobre una explosió, que ha resultat ser un llançament de coet “des de territori libanès que ha explotat”, segons ha indicat un portaveu militar en un comunicat. “En resposta, les forces israelianes actualment estan atacant l’àrea des de la qual s’ha fet el llançament”, ha afegit.

Les forces israelianes han llançat més d’una quinzena de projectils d’artilleria contra una àrea ubicada entre les localitats libaneses de Kfar Shuba i Halta, prop de la frontera, ha assegurat la televisió Al-Manar, que pertany a la milícia xiïta libanesa Hezbol·là, que controla la regió sud del Líban, on també hi ha milícies palestines, com la Jihad Islàmica i Hamàs.

L’abril passat almenys 34 coets van ser llançats des del Líban a Israel, en el que va ser l’atac de més envergadura a la zona des del 2006. La majoria dels projectils van ser interceptats pel sistema antimíssils Cúpula de Ferro i no van provocar víctimes. Israel va atribuir aquell atac a les milícies palestines, assentades als camps de refugiats del sud del Líban, que llancen coets a Israel en moments de tensió, tot i que va admetre que res no passa al sud del país sense el coneixement o connivència de Hezbol·là.

L’incident d’aquest dijous té lloc un dia després que finalitzés l’operació militar a gran escala de l’exèrcit israelià a Jenin —la de més envergadura a la zona des de la Segona Intifada—, bastió de milícies palestines al nord de Cisjordània ocupada, que ja va provocar aquest dimecres una resposta de les milícies palestines de Gaza, que van llançar cinc coets, que van ser interceptats i Israel va respondre amb un bombardeig selectiu sobre diverses instal·lacions militars de Hamàs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries