Política

Estats Units

Biden rep Modi amb honors tot i les denúncies per la situació dels drets humans a l’Índia

El president dels EUA, Joe Biden, va desplegar dijous la catifa vermella a la Casa Blanca per rebre el primer ministre de l’Índia, el nacionalista hindú Narendra Modi, un honor reservat als aliats més propers i que només havia retut al president francès, Emmanuel Macron, i al sud-coreà, Yoon Suk Yeol.

Biden va voler amb aquest gest reforçar la relació amb l’Índia com a contrapès a la Xina al tauler de l’Àsia i el Pacífic. I de la trobada en van sortir diversos acords de cooperació tecnològica i militar, com la col·laboració entre les respectives agències espacials o la compra de drons militars nord-americans per part de l’Índia, entre.

Però el festeig a un líder controvertit –el 2005 Modi no va poder entrar als EUA pel seu paper als fets de Gujarat el 2002– li va valer a Biden crítiques fins i tot del seu partit. Alguns legisladors demòcrates, entre els quals Bernie Sanders, Alexandria Ocasio-Cortez, Ilhan Omar i Rashida Tlaib, aquestes dues les dues primeres dones musulmanes elegides representants, van plantar Modi al Congrés en protesta per la situació dels drets humans a l’Índia. Fins i tot l’expresident Barack Obama va suggerir a Biden que a la conversa l’instés a protegir les minories, com la musulmana.

El primer ministre indi va fer l’esforç de respondre per primera vegada a preguntes en una roda de premsa –mai ho havia fet d’ençà que és primer ministre, el 2014–però es va limitar a negar que al seu país es discrimini i a defensar que “la democràcia està a l’ADN” de l’Índia. “Pels valors democràtics de l’Índia, no hi ha absolutament cap espai per a la discriminació, ni per casta, ni per religió, ni per edat i tampoc per cap mena de localització geogràfica”, va assegurar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

ERC reivindica un “finançament singular” per millorar el transport públic

GIRONA
estats units

Multen Trump per no acatar l’‘ordre mordassa’ durant el seu judici penal

barcelona
política

Expedient de la JEC al conseller Balcells

barcelona
estat espanyol

L'executiu no aprova cap mesura de regeneració democràtica

barcelona
PALAMÓS

El PSC proposa una revisió integral del sistema de salut

PALAMÓS
estat espanyol

El carregador de tipus C serà obligatori a partir de gener de 2025

barcelona
política

Vergés (Junts) proposa un pla de xoc per fer front els reptes de la pagesia

girona
memòria

La Junta electoral prohibeix una concentració davant la Prefectura

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu assegura que envairà Rafah amb acord de treva o sense

barcelona