Política

Els socis de govern de Sitges tanquen files amb ERC i defensen la presumpció d’innocència

La consellera Ester Capella recorda que ”ja hem vist molts procediments judicials que després no han quedat en res”

Les tres formacions de Sitges Grup Independent, Verds-En Comú Podem i Fets per Sitges que donen suport a ERC al govern del municipi han reclamat que es mantingui la presumpció d’innocència de les dotze persones investigades pel jutjat d’instrucció número 8 de Vilanova i la Geltrú pels presumptes delictes de prevaricació, malversació i falsedat documental en l’adjudicació de subvencions i contractes menors entre el 2017 i el 2022. Entre elles hi ha l’alcaldessa d’ERC, Aurora Carbonell, i el regidor també republicà, Jaume Monasterio. Els dos van ser detinguts ahir i posat en llibertat i avui han assistit al ple de designació dels presidents i vocals de les meses electorals de les eleccions del 23 de juliol sabent que tant els independents com els comuns tanquen files amb l’acord que tot just dissabte van segellar perquè la republicana revalidés l’alcaldia sumant un total de deu regidosr, a un de la majoria.

Segons explica l’ACN aquests des de Sitges GI i els comuns han destacat la vigència de l’acord i consideren que l’actuació policial per part de la Unitat de Delictes Econòmics i Fiscals (UDEF) de la Policia Nacional de dimecres va ser “desproporcionada”. Una operació que va consistir en diversos escorcolls a a dependències municipals, que va acabar amb la detenció d’una desena de persones que també van quedar en llibertat.

El tercer soci, que és Fets per Sitges i que té un regidor, només ha manifestat a la Twitter que “demanem respecte institucional dels càrrecs electes i de tots els treballadors de l’ajuntament. També creiem amb la presumpció d’innocència per totes les persones afectades”.

El regidor de Sitges GI, David Martínez, que va ser membre de l’anterior executiu, afirma que el seu grup municipal està “plenament convençut que les coses s’han fet bé” en relació a la gestió de les subvencions i partides atorgades a la Taula del Tercer Sector Social Sitges – Garraf. Martínez s’alinea amb el comunicat emès ahir per l’Ajuntament, on s’indicava que el consistori havia detectat irregularitats externes que ja havia reparat. “Les coses s’han fet bé a nivell intern, segur”, referma el regidor. Martínez assegura que els tres regidors del seu grup treballen en clau de govern “amb tota la normalitat” perquè les detencions d’ahir “han cohesionat encara més l’executiu”.

Els Verds-ECP defensen la vigència del pacte i consideren que es tracta d’un acord “programàtic” que “en cap cas ha quedat alterat”. L’entesa quadripartita establia una alcaldia compartida entre la republicana i la cap de llista dels comuns, Carme Gasulla. Preguntats per si consideren que la figura de Carbonell queda qüestionada en ser investigada i detinguda, el seu portaveu, Gabi Serrano, demana “deixar que la jutge continuï la investigació”.

Suport de la consellera Capella

La consellera de Territori, Ester Capella, que també ho havia estat de Justícia ha defensat aquest matí a Catalunya Ràdio la presumpció d’innocència de Carbonell, ha reivindicat la “netedat absoluta d’ERC” en els seus 92 anys d’història i s’ha preguntat per què s’han produït ara els registres quan fa anys que el cas s’investiga. A més, ha comentat que si es confirma que la UDEF no tenia ordre del jutjat la detenció de Carbonell, posada en llibertat al d’unes hores, va ser “inapropiada”. “Ja hem vist molts procediments judicials que després no han quedat en res”, ha reblat. lamentant que l’alcaldessa hagi patit “la pena del telenotícies”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona