Política

ESTAT ESPANYOL

Dolores Delgado, nomenada fiscal de Memòria Democràtica

Davant les crítiques de bona part de la carrera fiscal, el govern espanyol defensa la transparència del procés i destaca que no és un ascens

El Consell de Ministres espanyol ha nomenat aquest dimarts l’exfiscal general de l’Estat Dolores Delgado nova fiscal de Sala de Memòria Democràtica i, davant les crítiques de bona part de la carrera fiscal pel nomenament, ha defensat la transparència del procés i ha destacat que no és un ascens.

La portaveu de l’executiu espanyol, Isabel Rodríguez, ha confirmat a la roda de premsa posterior al Consell tant el nomenament de Delgado com el de Miguel Ángel Aguilar com a fiscal de Sala contra els Delictes d’Odi i Discriminació, a proposta del fiscal general, Álvaro García Ortiz.

La setmana passada la majoria del Consell Fiscal va traslladar a García Ortiz el rebuig al nomenament de l’exministra de Justícia, però l’opinió d’aquest òrgan no és vinculant i la proposta ha arribat aquest dimarts al Consell de Ministres.

Rodríguez ha volgut deixar clar que el nomenament no suposa un ascens en la carrera de Delgado que ja té rang de fiscal de sala, i ha subratllat que és un procediment “absolutament transparent”, les bases del qual van ser publicades al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE). La portaveu del govern espanyol ha indicat que l’executiu ha actuat en el marc de la llei i ha recordat que amb el nomenament es compleix la llei de memòria democràtica, que va crear aquesta fiscalia especialitzada per atendre les víctimes. “El més correcte és no privar-les d’aquesta fiscalia”, ha conclòs. El càrrec que ara ocuparà Delgado té com a objectiu promoure la investigació de violacions de drets humans, incloses les produïdes durant la Guerra Civil espanyola i la dictadura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

àfrica

Tropes russes entren en una base que acull soldats nord-americans a Níger

barcelona
política

Illa remarca ara que descarta un acord amb Junts

barcelona
estat espanyol

L’ONU demana mesures contra les lleis revisionistes de PP i Vox

barcelona
regne unit

Cop dels laboristes a Sunak

barcelona
guerra a gaza

Turquia talla totes les relacions comercials amb Israel

barcelona
Àlex Neira
Alcalde de Sant Andreu de Llavaneres (PSC)

“Venia de fer de policia amb molts quilòmetres de carrer”

Sant Andreu de Llavaneres
12 DE MAIG

El ‘presidente’ és Pedro

Sant Boi de Llobregat

Més mobilitat ferroviària

Girona
política

Estudiants desencantats