Política

Explota un artefacte en un repetidor de Navarra i en localitzen un segon que no ha arribat a detonar

ESTAT ESPANYOL

Un artefacte ha explotat aquest dissabte al matí en una subestació de telefonia i televisió de Lapoblación, un municipi de la Navarra situat a poc més de 100 quilòmetres de Pamplona. La Guàrdia Civil ha localitzat posteriorment en el mateix lloc un segon aparell que no ha arribat a explotar, segons informa el diari Gara. Especialistes en desactivació d'explosius de la Guàrdia Civil s'han traslladat al lloc on ha detonat l'artefacte i han constatat que aquest era "d'escassa potència", i que només havia ocasionat un petit forat a l'entrada del repetidor, sense arribar a afectar al servei.
Fonts de la delegació del govern navarrés han precisat que la primera explosió s'ha registrat al voltant de les onze i que ha estat un excursionista qui ha sentit la detonació i ha donat l'avís a la Guàrdia Civil, que s'ha fet càrrec de la investigació. En el lloc dels fets s'han trobat dues pancartes, una amb el text en castellà "Perill. Bomba ETA" i una altra en castellà i euskera en la qual s'advertia "no tocar".

El repetidor, situat a uns 500 metres de la localitat navarresa, consta de quatre antenes que donen servei als Bombers, Ràdio Nacional d'Espanya, el segon canal d'ETB i a l'Autopista Basc Navarresa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.