Política

turquia

L’ombra de Rússia a les eleccions de Turquia encén les alarmes

El principal adversari d’Erdogan acusa Moscou d’interferir en les presidencials d’aquest diumenge i el Kremlin ho rebutja

L’ombra de la ingerència russa també plana sobre les eleccions d’aquest diumenge a Turquia. Ha aparegut en la recta final de campanya d’uns comicis considerats els més importants en anys al país i ha activat les alarmes.

El candidat socialdemòcrata Kemal Kiliçdaroglu, principal adversari de l’actual president i candidat a la reelecció, l’islamista Recep Tayyip Erdogan, ha acusat Rússia d’inventar material fals, aparentment en al·lusió a un vídeo de contingut sexual que afectaria l’opositor Muharrem Ince, i que hauria forçat a anunciar dijous la seva retirada de la cursa electoral.

“Us demanem que us abstingueu d’interferir en l’estat turc. Estem oberts a mantenir la cooperació i l’amistat”, va escriure dijous al vespre el dirigent socialdemòcrata a la xarxa social Twitter, en un missatge dirigit als seus “estimats amics russos”.

Kiliçdaroglu, que lidera una aliança de sis partits de l’oposició i a qui els sondejos pronostiquen una victòria en les presidencials d’aquest diumenge, expressar en aquest missatge la seva sospita que “determinats muntatges, conspiracions, contingut ultra fals i cintes de vídeo que recentment han estat revelats a Turquia, tenen el seu origen a Rússia.

Rússia no va trigar gens a reaccionar a les acusacions del líder opositor turc. El portaveu del Kremlin, Dmitry Peskov, va rebutjar les acusacions d’interferència electoral. “Declarem oficialment que no es pot parlar de cap interferència”, ha dit aquest divendres Peskov, que ha afegit: “Si algú ha proporcionat Kiliçdaroglu aquesta informació, menteix”.

Els votants turcs estan cridats aquest diumenge a les urnes per elegir el seu president i renovar el Parlament. La reelecció d’Erdogan li donaria un nou mandat per concentrar encara més el poder i utilitzar la seva influència en l’escena internacional per reforçar el seu control en el país.

Els sondejos suggereixen una votació molt ajustat. Tots coincideixen en donar la victòria a Kiliçdaroglu, però no assoliria el 51% dels vots que evitaria haver d’anar a una segona volta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Esquerra aposta per un model turístic de qualitat

LLORET DE MAR
POLÍTICA

El PSC vol posar en marxa la T-Mobilitat a la demarcació

SANTA CRISTINA D’ARO
regne unit

Khan és reelegit alcalde de Londres en la victòria laborista en els comicis locals

barcelona
ARGELERS de la marenda

El cap de llista de Junts per Girona apel·la als indecisos

ARGELERS
GIRONA

La CUP insta a reprendre el procés d’independència

GIRONA
política

La CUP vol trencar amb la “falsa normalitat” d’ERC, Junts i el PSC

girona
guerra a gaza

Avancen les negociacions per a un principi d’acord sobre un alto-el-foc

barcelona
alemanya

Ferit greu un candidat de l’SPD a les europees quan enganxava cartells

barcelona
política

El PSC calma ara la campanya amb la llei de barris i la memòria històrica de Sánchez

barcelona