Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Ucraïna vol més temps abans de contraatacar per evitar baixes innecessàries

El Kremlin reconeix que la seva campanya militar té dificultats en el front

El president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha admès aquest dijous que el seu país necessita més temps per a llançar una contraofensiva contra les forces russes, mentre que el Kremlin reconeixia grans dificultats en el front.

“Amb (el que ja tenim) podem continuar endavant i, crec, tenir èxit, però perdríem a molta gent. Crec que això és inacceptable. Així que hem d’esperar. Encara necessitem una mica més de temps”, ha afirmat el mandatari ucraïnès en una entrevista a mitjans occidentals.

Ucraïna necessita més armes

Zelenski ha ressaltat que les forces ucraïneses, part de les quals van ser entrenades per l’OTAN, estan “llestes”, però encara necessiten “algunes coses”, inclosos blindats, ja que Rússia ha reforçat les seves defenses des de les regions orientals de Lugansk i Donetsk, fins a Zaporíjia i Kherson, en el sud.

A conseqüència d’això, el Regne Unit ha anunciat avui el subministrament a Ucraïna de míssils de creuer “Storm Shadow”, que, amb un abast de més de 250 quilòmetres, permetrà a les tropes ucraïneses desfermar atacs a major distància i fins i tot arribar a territori rus.

“Puc confirmar que el Regne Unit donarà míssils ‘Storm Shadow’ a Ucraïna. Els ‘Storm Shadow’ són míssils de llarg abast, convencionals, i de precisió”, va explicar el ministre britànic de Defensa, Ben Wallace, davant el Parlament britànic.

Davant d’aquest anunci, el Kremlin ha reaccionat immediatament a aquesta notícia, que ha acollit de manera “molt negativa”. “Això requereix una resposta adequada també dels nostres militars, que prendran les decisions corresponents des del punt de vista militar”, ha dit el portaveu del Kremlin, Dmitri Peskov.

Wagner Qüestiona Zelenski

Per la seva banda, el cap del grup de mercenaris russos Wagner, Ievgueni Prigojin, ha qualificat avui d’un “ardit” les declaracions de Zelenski, i ha afirmat que la contraofensiva ucraïnesa “ja va a tota marxa”.

El cap de Wagner ha assegurat que totes les unitats ucraïneses entrenades a Occident ja han rebut tot el necessari, “i de fet, ja participen en la contraofensiva”.

Rússia admet dificultats

Mentrestant, el Kremlin ha reconegut que la seva campanya militar és “molt difícil” i dista d’haver aconseguit tots els objectius fixats pel president Vladímir Putin. “L’operació militar especial continua. És una operació molt difícil i, per descomptat, uns certs objectius s’han assolit en un any”, ha dit el portaveu de la Presidència russa, Dmitri Peskov a una televisió bosniana.

El representant del Kremlin va recordar que Putin va donar l’ordre de garantir la “seguretat” dels residents del Donbass, en primer lloc, cosa que només s’ha assolit “en part”. No obstant això, ha defensat que s’han “alliberat importants territoris en el Donbass”, on Rússia es va annexionar el setembre passat les regions ucraïneses de Lugansk, Donetsk, Kherson i Zaporíjia després d’uns referèndums celebrats sense garanties i enmig d’una guerra.

A més, ha expressat la seva seguretat que les forces russes prendran finalment la ciutat oriental de Bakhmut, escenari dels més llargs i cruents combats de la contesa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Aragonès fa una crida a concentrar el vot d’esquerres

barcelona
guerra a gaza

El govern de Netanyahu decideix tancar Al Jazeera a Israel

barcelona
itàlia

Més de 400 migrants arriben a Lampedusa en 48 hores

barcelona
bolívia

Morales avisa que serà candidat a les presidencials “de grat o per força”

barcelona
guerra a gaza

Desenes de milers d’israelians insten insten Netanyahu a pactar una treva

barcelona
Salvador Illa
Candidat del PSC al 12-M

“Junts no és l’opció amb més afinitat per governar”

Barcelona
Eloi Badia
Cap de llista dels Comuns a la circumscripció de Girona a les eleccions catalanes

“Cal invertir en transport públic perquè sigui efectiu”

Girona
Política

La campanya arriba al pic amb crides als indecisos

Barcelona

Garantit el 2% a la cultura

Barcelona