Política

Zelenski admet que la situació a Bakhmut és “complicada” i demana munició

El president ucraïnès apressa els aliats a proporcionar-li la munició promesa per defensar la ciutat assetjada i la resta del front

Ucraïna i Polònia signen un acord per produir munició de tancs

El president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha assegurat aquest dimecres que Rússia encara “no controla Bakhmut” però ha reconegut que les seves tropes es troben en una situació “complicada” a la ciutat assetjada.

Zelenski ha explicat en una roda de premsa a Varsòvia que les seves forces fan front a “atacs continus” de l’artilleria pesada russa i pateixen “escassedat de municions”. Segons l’Estat Major ucraïnès, només dimarts hi va haver “més de 60 atacs russos”.

És per això que ha urgit els aliats a proporcionar-li la munició promesa, no només per defensar Bakhmut sinó la resta de la línia del front. El polític ha apuntat que les seves tropes no resistiran a qualsevol preu en aquest enclavament de Donetsk, i que “si els combats empitjoren i hi ha perill de perdre personal per l’encerclament”, el comandament de l’Exèrcit prendrà les “decisions correctes”.

El dirigent ucraïnès ha fet aquestes declaracions durant el viatge oficial que ha realitzat a Polònia, on ha signat amb el govern d’aquest país un memoràndum per a la reconstrucció d’Ucraïna i un acord per a la producció conjunta de munició per a tancs. Coincidint amb la visita, el seu homòleg polonès, Andrzsj Duda, ha anunciat que el seu país ja ha enviat a Kíiv vuit avions de combat MiG-29 i està “preparat per enviar-ne més els propers dies”.

Evacuacions

Ucraïna ha anunciat l’evacuació obligatòria de 126 nens de 21 poblacions de la regió de Donetsk, parcialment ocupada per Rússia, perquè “la situació de seguretat és crítica” pels durs combats entre les forces de Kíiv i Moscou.

L’evacuació la realitzaran agents de la unitat de la policia ucraïnesa coneguda com Àngels Blancs, especialitzada en el trasllat amb vehicles blindats d’infants que viuen en zones de guerra. Els menors, als quals l’Estat oferirà habitatge i ajuda material, han de ser acompanyats almenys d’un progenitor o representant legal.

L’evacuació coincideix amb les acusacions a Rússia per haver suposadament deportat il·legalment menors ucraïnesos, per les quals el Tribunal Penal Internacional va emetre una ordre de detenció contra el president rus, Vladímir Putin, i la seva comissionada per als Drets dels Infants, Maria Lvova-Belova. El representant rus a les Nacions Unides, Vasili Nebenzia, va defensar ahir que aquests menors van ser “evacuats de zones d’accions bèl·liques provocades pel criminal règim de Kíiv”. El diplomàtic va afegir que “durant nou anys de guerra Kíiv no s’ha interessat pel destí d’aquests nens i ha sotmès les seves vides a perill de manera deliberada i sistemàtica”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

L’ANC no se’n surt de triar nou president

barcelona
guerra a ucraïna

Rússia ataca un hipermercat a Khàrkiv quan era ple de gent

barcelona

Les seus del PSC i Junts a Girona, vandalitzades

GIRONA
guerra a gaza

Israel ignora el Tribunal de l’ONU i intensifica l’ofensiva sobre Rafah

barcelona
guerra a europa

El cap de l’OTAN defensa els atacs d'Ucraïna contra territori rus

barcelona
política

Els socialistes avisen el poder judicial que haurà d’aplicar la llei d’amnistia

barcelona
política

El govern dels jutges difon una guia per aturar l’aplicació de la llei d’amnistia

barcelona
armènia

L’helicòpter del primer ministre armeni fa un aterratge d’emergència

barcelona
LLEURE

El PSC demana que es mantinguin els descomptes als casals d’estiu

GIRONA