GUILLEM NADAL

«El pacte va ser un acte de generositat»

Guillem Nadal, el fins ara número dos de CiU, és des de fa unes setmanes el nou alcalde del municipi després del pacte que el seu partit va subscriure amb el PSC per formar govern i de la renúncia del cap de CiU, Josep Poch. Nadal serà alcalde els pròxims 14 mesos i la resta de mandat, el socialista Ramon Creixell.

– Han fet un pacte dos partits enfrontats històricament. Serà positiu per al poble, aquest acord?
– «Entenem que sí. Tot va començar per les converses del POUM. Vam establir unes converses i vam acabar veient que les diferències entre els dos partits no eren tantes. En Josep Poch feia temps que volia deixar-ho i vam veure que un pacte amb un relleu seria positiu perquè donaria estabilitat.»
– Però si van fer el pacte amb el PSC va ser perquè ERC no volia.
– «De fet, el pacte va ser un acte de generositat immensa per la nostra part, perquè el més fàcil hauria estat conservar la posició però vam veure que hi havia molts temes a discutir, com ara el POUM, la rehabilitació del nucli antic, l'escola... i no volíem jugar amb els interessos polítics. Era el millor per al poble. ERC ja es va excloure d'un possible pacte.»
– Va quedar clar en el pacte que la condició era que hi hauria el relleu no només de Josep Poch sinó també de Ramon Creixell a final de mandat?
– «Això és el que s'ha comentat al poble, però ho hauria de preguntar al cap del PSC. Es parla de renovacions al pacte... però això li ho hauria de preguntar a ell.»
– Es repartiran l'alcaldia. Es pot assegurar l'estabilitat en els dos pròxims anys?
– «CiU es queda els primers 14 mesos perquè entenem que som els que tenim més experiència de govern després d'aquests sis anys i perquè el gran treball s'ha de fer en aquest primer període. Aquest any es desenvoluparà el projecte del camp de futbol, la rehabilitació el centre del poble, i els projectes del fons estatals i aquests temes els havíem treballat molt. No és el millor estratègicament però sí el que calia fer pel poble. L'estabilitat es basa en la confiança mútua i tenim el convenciment que així serà perquè hem posat les eines. L'estabilitat està garantida fins a les eleccions del maig de 2011.»
– El reeditaran, el pacte?
– «No ho sé, tot dependrà del mapa que deixin les properes municipals i de l'experiència que tinguem. El pacte que hem fet ja es va plantejar a principi de mandat per repartir l'alcaldia, dos anys cadascú. Tots hi sortirem guanyant; qui potser no hi sortirà guanyant serà ERC. Aquí no s'hi ve a fer grans polítiques sinó a treballar. Difícilment això ho podran explicar als ciutadans.»
– Com està el POUM?
– «Tenim un acord polític i creiem que abans de les vacances d'estiu presentarem l'aprovació provisional a Urbanisme. Aquest acord es basa en temes d'edificabilitat més que no pas en on han d'anar els equipaments, perquè aquesta qüestió ja no tenia marxa enrere. Les al·legacions que van presentar el PSC s'han acceptat totes i també quasi la totalitat de les d'ERC.»
– Deia que als pobles no es fan grans polítiques, però vostès en fan amb aquest cartell que recorda l'incompliment de l'Estatut.
– «No és un cartell que va en contra de ningú sinó que fa costat a la Generalitat. Som els primers interessats que es millori el finançament de Catalunya. El que ens sap greu és haver estat uns dels pocs ajuntaments que ho han fet.»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Israel diu que no aturarà els atacs en Rafah, però accedeix a enviar una delegació negociadora

barcelona
guerra a gaza

Hamàs accepta la proposta d’alto el foc temporal

barcelona

Paneque insisteix que cal invertir en els parcs naturals gironins

girona

Torrentà diu que ERC ha estat el primer en apostar per polítiques feministes

girona
guerra a gaza

Biden reitera Netanyahu “la clara posició” dels EUA contra una invasió de Rafah

barcelona
política

La JEC obliga RTVE a “compensar” la resta de partits per l’entrevista de Sánchez de dilluns passat

barcelona
estats units

El jutge amenaça Trump d’empresonar-lo per no obeir l’ordre de silenci

barcelona
Política

Lluís Llach votarà Puigdemont

barcelona
estat francès

Macron aposta davant Xi per una relació equilibrada entre la UE i la Xina

barcelona