Política

Zelenski, a l’Eurocambra: “Per a Ucraïna, Europa és el camí a casa”

El president ucraïnès ha assegurat que el seu país serà membre de la UE

El mandatari ha apreciat l’“avaluació positiva” de les reformes que està emprenent Kíiv mentre “està lluitant per defensar-se” de la invasió russa

També ha afirmat que només la victòria d’Ucraïna garantirà els valors europeus al continent

El president d’Ucraïna, Volodimir Zelenski, ha dit aquest dijous que el seu país veu Europa com “el camí a casa” i ha afirmat que, amb la “guerra total” iniciada per Rússia, el Kremlin està intentant “aniquilar el mode de vida europeu d’Ucraïna”.

“Per a Ucraïna, Europa és el camí a casa. Estic aquí per defensar el camí a casa de tots els ucraïnesos, de totes les edats, estatus social i conviccions religioses”, ha dit Zelenski.

Zelenski ha assegurat aquest dijous que el seu país “serà membre de la Unió Europea” i ha apreciat l’“avaluació positiva” de les reformes que està emprenent Kíiv al mateix temps que “està lluitant per defensar-se” de la invasió russa.

“Per primera vegada a la seva història, la Unió Europea està aportant assistència militar a aquesta enorme escala i veig una avaluació positiva de les reformes en un país que s’està modernitzant alhora que està lluitant per defensar-se”, ha precisat.

“Ens estem apropant a la Unió Europea, Ucraïna serà membre de la Unió Europea”, ha dit Zelenski enmig dels aplaudiments del ple extraordinari de l’Eurocambra convocat aquest dijous per la seva visita.

En la que és la seva primera visita en persona a aquesta institució des que va començar la guerra, Zelenski ha sostingut una bandera comunitària amb la presidenta del Parlament Europeu, Roberta Metsola, i ha escoltat al seu costat els himnes d’Ucraïna i de la Unió Europea.

El ple extraordinari del Parlament Europeu ha rebut el president ucraïnès amb crits i un llarg aplaudiment en el primer dels seus compromisos durant la jornada a Brussel·les, abans d’anar a la cimera de líders.

En aquesta cimera, ha dit que agrairà personalment els caps d’Estat i de govern de la UE “les decisions que al llarg de l’any passat van permetre al nostre continent fer allò que l’onada prèvia de líders considerava impossible”.

En concret, s’ha referit al fet que Europa, “per fi, s’està alliberant de la ruïnosa dependència dels combustibles fòssils russos, s’està netejant de la influència de la corrupció dels negocis dels oligarques russos, s’està defensant de la infiltració d’agents dels serveis secrets russos que miraven Europa com el vedat de caça d’opositors al règim”.

Zelenski no ha fet servir aquesta oportunitat de dirigir-se als eurodiputats per sol·licitar més armes i municions i fins i tot caces de combat, com sí que va fer la vigília durant la seva visita a Londres i a París.

Zelenski ha advertit que Moscou no només “odia la justícia social i la diversitat”, sinó que està invertint a fomentar la seva “fòbia”, i ha avisat que suposa una amenaça per a tot l’estil de vida europeu.

El president ucraïnès ha demanat derrotar “la força antieuropea que està intentant robar-nos a tots nosaltres la nostra Europa” i ha assegurat que només la victòria d’Ucraïna garantirà els valors europeus al continent.

“El destí d’Europa no ha depès mai dels polítics i no s’han de fer il·lusions ara. Tots i cadascun de nosaltres importem. Tots i cadascun de vosaltres sou forts. Tots i cadascun de vosaltres sou capaços d’influir en el resultat d’una victòria comuna”, ha emfatitzat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El Tribunal de l'ONU exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària a la Franja

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona