Política

ESTATS UNITS

Biden culpa els empleats de l’escàndol dels documents classificats

El president dels EUA ha afirmat que, durant el trasllat d’oficines, els treballadors “no van fer la feina que haurien d’haver fet per assegurar-se de revisar tots els papers que hi havia”

El president dels Estats Units, Joe Biden, va culpar aquest dimecres els empleats que es van encarregar de recollir les seves oficines de l’escàndol dels documents classificats que han estat trobats a diferents llocs freqüentats pel demòcrata.

“El que va passar és que quan van empaquetar les meves oficines per traslladar-les, no van fer la feina que haurien d’haver fet per assegurar-se de revisar tots els papers que hi havia”, va dir el mandatari en una entrevista a la cadena PBS.

L’escàndol dels documents classificats, que va començar el gener passat quan es va destapar que els advocats de Biden havien trobat —i lliurat al Departament de Justícia— arxius classificats de la seva etapa com a vicepresident, ha sigut un llast per al mandatari en un moment dolç per les bones dades de l’ocupació al país.

Des de llavors han estat diverses les vegades que el govern nord-americà ha anunciat la troballa de més documents. El 12 de gener passat, el secretari de Justícia, Merrick Garland, va anunciar la designació d’un fiscal especial que estudiarà tots els papers classificats trobats, el conservador Robert Hur.

Fins ara, s’han trobat papers classificats en dues oficines freqüentades per Biden i al seu habitatge de Wilmington (Delaware), però no a casa seva a Rehoboth, al mateix estat, on l’FBI va fer un registre la setmana passada.

El cas ha provocat comparacions amb el registre de la residència de Mar-a-Lago (Florida) de l’expresident Donald Trump (2017-2021), tot i que en aquest darrer cas l’FBI va haver de registrar l’habitatge perquè Trump es negava a cooperar amb la investigació.

En el cas de Biden, va ser ell mateix qui va convidar l’FBI a registrar el seu habitatge, segons va confirmar en l’entrevista amb la PBS, i la Casa Blanca ha insistit diverses vegades que el president està cooperant plenament amb la investigació.

Segons la llei nord-americana, tots els arxius d’una administració s’han de lliurar als arxius nacionals, responsables de salvaguardar documents presidencials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona