Política

Agre picabaralla entre Aragonès i Junts al Parlament

“La independència no es fa recuperant el tripartit autonòmic amb el PSC i comuns”, diu Batet

El president respon que “aliar-se amb l’oposició per votar contra el govern, tampoc”

Agre picabaralla entre el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el president del grup parlamentari de Junts, Albert Batet, en la sessió de control aquest dimecres al Parlament. Batet ha tornat a criticar Aragonès per la falta de resultat en la taula de diàleg amb el govern espanyol i li ha preguntat si compareixeria a la cambra catalana per explicar l’acord a que va arribar amb el president Pedro Sánchez sobre la reforma del Codi Penal.

Aragonès ha explicat que ja ha tingut oportunitat de parlar sobre la reforma del Codi Penal a la cambra catalana, insistint que amb la modificació s’ha reduït la repressió judicial i s’ha millorat la situació de milers de represaliats. Aragonès ha defensat l’estratègia d’ERC per avançar en la resolució del conflicte amb l’Estat i ha tornat a demanar a Junts que proposi una alternativa. “Quina és la seva alternativa? Amb consignes no es fa la independència. En dir que ho vols molt, no ho aconsegueixes”, ha afirmat Aragonès. “És millor la negociació que no fer”, ha reiterat, criticant la sortida de Junts del govern: “Nosaltres no som els que abandonem les responsabilitat respecte al nostre país”.

Al seu torn, Batet li ha respost: “Recuperant el tripartit autonòmic amb el PSC i comuns tampoc es fa la independència”. I li ha tornat a criticar les reunions de la taula de diàleg, dient que “ha negociat sol, en nom de tots” i sense tenir “el permís de tots”. I per aquest motiu considera que ha de comparèixer al Parlament: “Deuen moltes explicacions sobre la seva relació íntima i secreta amb el govern espanyol”.

Al seu torn, Aragonès ha tornat a respondre frontalment: “Abandonant el govern, plantejant una qüestió de confiança contra el govern i aliar-se amb l’oposició, que vostès tan demonitzen, per votar contra el govern en els darrers tres mesos tampoc s’aconsegueix la independència”.

PSC i Comuns reclamen executar el pressupost

Per la seva banda, el PSC i els comuns han reclamat a Aragonès l’execució del pressupost i que acceleri el procés, que tot just ha començat el seu tràmit al Parlament i que probablement s’acabarà el 10 de març amb la votació final. Per Illa, el pressupost acordat “corregeix el rumb d’una legislatura que havia començat amb mal peu” i ara “toca governar sense distraccions”. És per això que el socialista ha reclamat a Aragonès que estigui “disposat a governar amb el full de ruta que dibuixen aquests pressupostos”.

Per la seva part, la presidenta del grup dels comuns, Jéssica Albiach, també s’ha felicitat per poder tenir pressupostos però ha lamentat “tot el temps que s’ha perdut, primer amb un Govern que no funcionava i després amb una negociació dilatada”. És en aquest sentit que ha reclamat a Aragonès que tingui el Govern “preparat per prémer l’accelerador i arribar a 100% d’execució pressupostària” en acabar l’any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona