Política

estat espanyol

La Moncloa espera assolir un acord amb els socis per impulsar la reforma de la llei del ‘només sí és sí’

Isabel Rodríguez expressa “l’escepticisme” de l’executiu respecte al suport del PP

La portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, ha afirmat aquest dimarts que el PSOE buscarà un acord amb els socis tradicionals per tirar endavant la reforma de la llei del ‘només sí és sí’, i ha expressat el seu “escepticisme” sobre suport del PP, que ha ofert els seus vots per aprovar-la. “Quan un partit presenta una iniciativa a Congrés aspira a aconseguir el màxim de vots”, ha dit, però “crec que l’escepticisme respecte al PP és comprensible” perquè la formació de Feijóo no va donar suport a la llei quan es va aprovar. L’executiu, ha dit Rodríguez, aspira a assolir un acord amb els grups parlamentaris “que conformen la majoria”.

La portaveu del govern espanyol ha fet aquestes manifestacions a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres després d’una reunió que s’ha celebrat mentre la part socialista del govern espanyol i la de Podem mantenen les seves posicions confrontades sobre la reforma.

Rodríguez ha insistit que al text que ha registrat el PSOE el consentiment “continua essent l’eix de la llei”, i per tant el text és perfectament compartible per part dels socis i de Podem, que denuncia que la introducció de la violència i la intimidació com a agreujants situa de nou la càrrega de la prova en les víctimes, i no en els agressors.

Segons Rodríguez, aquesta és una “bona llei”, però ha tingut “efectes indesitjats” i cal canviar “el que és perjudicial”. “La voluntat del govern amb aquesta reforma és donar resposta a les víctimes que fruit de l’aplicació d’aquesta reforma han vist incrementat el seu patiment”, ha dit, i “aquesta és la qüestió on s’han focalitzat les tasques del ministeri de Justícia”.

Podem avisa que no secundarà la supressió del consentiment que Llop ha “confirmat”

El portaveu d’Unides Podem, Pablo Echenique, considera que la ministra de Justícia, Pilar Llop, ha vingut a confirmar que la proposició del PSOE per a reformar la llei del només sí que és sí que suprimeix el consentiment i ha advertit que el seu partit no secundarà que es faci marxa enrere en aquest avanç.

Unides Podem està oberta a negociar amb el PSOE en el tràmit parlamentari de la reforma que proposen per a frenar alguns efectes perniciosos de la llei, però fins a aquest moment, assegura, no han rebut cap trucada dels socialistes i critiquen que ni tan sols els avisessin que ahir anaven a registrar la proposició, com és habitual fer encara que sigui amb tres minuts de marge.

La ministra de Justícia ha assegurat en una entrevista en la SER que “el consentiment queda absolutament intacte” i continuarà sent l’eix de la llei, encara que segons Echenique, el fet que hagi dit que si hi ha violència o intimidació amb una ferida, és molt senzill provar una agressió sexual, demostra que, de fet, estan suprimint aquest consentiment.

“Fins ara, hi havia dues versions: nosaltres, que dèiem que la proposició del PSOE tornava al model anterior, i el PSOE que deia que no. I Llop avui ha resolt aquest debat en confirmar que torna al model anterior”, ha lamentat.

Per això, Echenique no s’ha mostrat tan optimista sobre les possibilitats d’arribar a un consens amb el PSOE com sí que s’ha mostrat el president del grup parlamentari, Jaume Asens, dels comuns.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Rússia colpeja la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió