Política

Regne Unit

Sunak assegura que el país ha aconseguit “grans avenços” des del ‘Brexit’

En el tercer aniversari del divorci amb la UE, el ‘premier’ britànic assegura que han fet camí com a “nació independent amb confiança”

Una recent enquesta reflecteix un augment de la població descontenta amb la sortida del club comunitari

El primer ministre del Regne Unit, Rishi Sunak, considera que el seu país ha aconseguit “grans avenços” des de la seva sortida de la Unió Europea (UE) de la qual fa tres anys aquest dimarts, tot i que les últimes enquestes reflecteixen un descontentament amb el Brexit.

Amb motiu d’aquest aniversari, Sunak ha assegurat que el Regne Unit, com a país independent, ha aprofitat les oportunitats que li ha presentat la sortida de la UE per afrontar els reptes actuals. “Hem aconseguit grans avenços en aprofitar les llibertats desbloquejades pel Brexit per enfrontar els desafiaments generacionals”, destaca el premier en un breu comunicat .

“Ja sigui liderant el llançament de vacunes més ràpid d’Europa, signant acords comercials amb més de 70 països o recuperant el control de les nostres fronteres, hem forjat un camí com a nació independent amb confiança”, subratlla.

Sunak, que va donar suport al divorci amb la UE al referèndum del 2016, afirma que el país està reduint els tràmits burocràtics per a les empreses i “dissenyant el nostre propi sistema agrícola més just per protegir el camp britànic”.

En aquest sentit, ha assenyalat que aquest és el principi dels plans del govern per complir amb les seves prioritats, inclòs el creixement de l’economia per “crear ocupacions més ben pagades”.

Malgrat les seves paraules, un recent sondeig de la firma Ipsos, realitzat entre els 25 i 26 de gener, mostra una forta caiguda del suport dels britànics a la sortida del bloc europeu. D’acord amb l’enquesta, feta en línia entre mil adults d’entre 18 i 75 anys d’edat, el 45 % dels consultats considera que el Brexit és pitjor del que s’esperaven, una xifra que suposa fort increment enfront del 28 % d’una altra consulta realitzada al juny.

El 39 % opina que el Brexit compleix les seves expectatives, una caiguda del 7 % enfront del sondeig anterior, mentre que la resta no opina.

El govern britànic fa front una onada de vagues de diferents sectors –com els empleats ferroviaris, infermeres, mestres, professors universitaris, treballadors d’ambulàncies, entre d’altres- que reclamen millores salarials per fer front a l’increment del cost de la vida per l’augment de la inflació, que està en el 10,5 %.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona