Política

Roser Estañol (JxCat) aspira a la reelecció com a alcaldessa de Cervià

Roser Estañol (JxCat) aspirarà a la reelecció com a alcaldessa de Cervià de Ter en les eleccions municipals del maig, càrrec que vol revalidar per un quart mandat.

Estañol, de 54 anys i veterinària de professió, fa un balanç “positiu” de la gestió del consistori en el present mandat, malgrat les emergències que han suposat la covid i el Glòria. “Tenim una estabilitat financera que ens ha permès no haver d’incrementar la majoria de taxes i impostos municipals i engegar projectes que són clau”, entre els quals esmenta la renovació de canonades i cablejat en diferents punts del nucli antic, als carrers Girona i Hospital i a la plaça del Rellotge. I també “la recuperació del casal, un edifici molt emblemàtic”.

L’alcaldessa subratlla que s’ha treballat per la “recuperació del patrimoni del municipi, com ara la Torre de les Hores, el pont romà o l’edifici del Monestir”, que s’ha remodelat. En aquest sentit, ha recordat que, com que l’església de Santa Maria ha passat a ser de titularitat municipal, es podrà incloure en el pla de monuments de la Diputació de Girona. Pel que fa a la xarxa viària, destaca la millora de la carretera entre Medinyà i Sant Jordi Desvalls, una de les que tenia una major accidentalitat a Catalunya. I l’aposta per potenciar la Via Verda que comunica amb els pobles veïns de Medinyà i Sant Jordi Desvalls, amb l’objectiu d’evitar el tram de carretera pel qual obligatòriament han de passar els vianants i ciclistes que volen seguir la ruta del Ter.Durant aquest mandat també s’ha posat en marxa la recollida de les escombraries porta a porta, que ha tingut una “bona acollida” pels veïns i veïnes i s’ha remodelat el cementiri.Com a prioritat de futur, ha indicat que l’Ajuntament treballa de manera decidida per fer possible “la sostenibilitat i màxima eficiència energètica” del municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs