Política

unió europea

Brussel·les creu que és possible esquivar una recessió “profunda”

Segons el comissari d’Economia, Paolo Gentiloni, el context econòmic continua sent “incert” però “s’han vist algunes notícies encoratjadores”

La Comissió Europea creu que l’eurozona pot esquivar una recessió “profunda i prolongada” a la llum dels senyals “positius” i “encoratjadors” que s’han observat en les últimes setmanes, encara que insta a seguir “vigilants” i a adoptar les polítiques adequades perquè aquest escenari es materialitzi.

“Les xifres, els números i els indicadors de confiança que estem veient ens diuen que podem evitar una recessió profunda i tenir un període curt de contracció, que és diferent”, ha afirmat aquest dilluns el comissari d’Economia, Paolo Gentiloni, a la seva arribada a la reunió de l’Eurogrup.

Segons el parer de Gentiloni, el context econòmic continua sent “incert” però “s’han vist algunes notícies encoratjadores”, entre les quals ha citat la reducció de la dependència energètica del bloc europeu, la reducció “significativa” dels preus energètics i el fet que la inflació hagi iniciat un camí a la baixa.

No obstant això, Gentiloni ha afegit que aconseguir esquivar la recessió “dependrà molt” de les polítiques que despleguin els socis de l’euro i, per això, ha fet una crida a continuar avançant en l’execució dels plans de recuperació, a aconseguir un pacte per a reformar les regles fiscals, a coordinar “el màxim possible” les polítiques i a focalitzar les mesures energètiques als col·lectius i empreses més vulnerables.

“Tenint en compte tot aquest paquet d’iniciatives i una bona coordinació entre els membres de l’Eurogrup, podríem tenir l’oportunitat d’evitar enfrontar-nos a una recessió profunda i prolongada”, ha insistit Gentiloni.

Per part seva, el vicepresident econòmic de la Comissió Europea, Valdis Dombrovskis, ha traslladat un missatge molt semblant i ha destacat senyals “positius” en l’economia, com la solidesa del mercat laboral i que el creixement dels preus hagi tocat sostre, encara que ha advertit que la zona euro “ha de continuar vigilant”. “Encara és important tenir un conjunt de mesures adequat, també perquè la política monetària i fiscal no es contradigui (...) És important continuar actuant enfront dels elevats preus energètics i sobre el subministrament energètic”, ha dit.

“Sí, hi ha senyals positius, però és crucial continuar estant vigilants enfront del període encara complicat que hem de navegar”, va remarcar Dombrovskis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Jon O. Urain
Editor de política de ‘Berria’

“EH Bildu ja és una alternativa de govern al País Basc”

Barcelona
Carles Puigdemont
Candidat de Junts+Puigdemont per Catalunya

“Si hi ha una majoria simple però sòlida hem d’intentar governar”

Perpinyà
Eugeni Pibernat i Roig
Portaveu de Tots per Begur i Esclanyà (TxBE) i cap de l’oposició local

“Sense nous permisos d’obres no hi ha marge per invertir”

Begur
estats units

Desenes de detinguts en la Universitat Yale contra la guerra a Gaza

barcelona
guerra a gaza

Detinguts dos palestins a Jerusalem per atropellament

barcelona
unió europea

Brussel·les amenaça de suspendre TikTok Lite a Espanya i França

barcelona

Boadas defensa que la Casa Pastors sigui un centre obert a la ciutadania

girona

Xavier Garcia Albiol, ingressat per una arrítmia

Badalona
regne unit

Sunak anuncia deportacions a Ruanda en deu o dotze setmanes

barcelona