Política

BRASIL

El Brasil reforça la seva seguretat davant possibles noves manifestacions de bolsonaristes radicals

Els partidaris de l’expresident convoquen mitjançant les xarxes socials a manifestar-se avui a diverses ciutats del país per la “recuperació del poder”

El govern brasiler ha determinat reforçar la seguretat a tot el país davant les informacions que els grups de bolsonaristes més radicals han convocat noves manifestacions per a aquest dimecres, com les que van acabar diumenge amb l’assalt a les seus dels tres poders a Brasília.

L’anunci l’ha fet el ministre de la Presidència, Rui Costa, en declaracions a la premsa després que tant l’Advocacia General de la Unió com la Fiscalia sol·licitessin al Tribunal Suprem l’adopció de mesures per prevenir possibles atacs terroristes i actes violents i vandàlics.

“Determinem mesures per reforçar la seguretat a tot el país pel fet que estan circulant invitacions a noves manifestacions. Per això, adoptem una posició de precaució al voltant de la seguretat de l’Esplanada dels Ministeris (l’avinguda en què estan ubicades les principals edificacions públiques) i a ciutats de tot el país”, ha afirmat Costa.

El reforç s’ha decidit en confirmar que als grups compartits pels bolsonaristes a les xarxes socials es divulguen convocatòries per a manifestacions a les sis de la tarda hora local (les deu del vespre a Catalunya) d’aquest dimecres tant a Brasília com a ciutats com Sao Paulo, Rio de Janeiro i Belo Horizonte.

Les convocatòries, amb els llocs on es faran les concentracions, indiquen que es tracta de manifestacions per la “recuperació del poder”.

Els bolsonaristes més radicals, que no reconeixen la victòria de Luiz Inácio Lula da Silva a les eleccions presidencials de l’octubre i defensen un cop d’Estat per enderrocar-lo, van protagonitzar diumenge un violent atac a les seus de la Presidència, el Congrés i el Tribunal Suprem.

Gairebé 1.500 seguidors de l’expresident Jair Bolsonaro han estat detinguts pels actes de vandalisme de diumenge, que van provocar quantiosos i greus danys a les tres edificacions, després que la policia, en una reacció tardana, aconseguís desallotjar-los.

En la petició de mesures urgents al Tribunal Suprem, l’Advocacia General del Govern al·lega que l’anomenada ‘Mega Manifestació Nacional per la Represa del Poder’ convocada pels radicals constitueix un “nou intent d’amenaça a l’Estat democràtic de Dret”.

L’organisme governamental insta el Suprem Tribunal Federal que ordeni que les forces de seguretat pública del govern federal i de les administracions regionals adoptin les mesures immediates necessàries per impedir invasions i bloquejos de vies.

L’Advocacia afirma que l’Estat “ha de ser salvaguardat i protegit”, i per això és necessari “evitar tant l’abús de dret de reunió, utilitzat com a il·legal i inconstitucional per a veritables actes que atempten contra la democràcia”.

Igualment ha sol·licitat la restricció puntual i momentània del dret a la manifestació i la imposició de multes a les persones i empreses que ofereixin suport logístic i financer a les protestes convocades.

L’organisme també ha demanat que el Suprem ordeni la detenció en flagrant de tots els que desobeeixin la seva decisió i que autoritzi el bloqueig dels grups a les xarxes socials usats per convocar les manifestacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

regne unit

Anglaterra vota en unes municipals que marcaran el futur del govern de Sunak

barcelona
Memòria democràtica

Documenten treballs forçats de presos republicans per construir una carretera al Solsonès

Barcelona
política

Puigdemont repta ERC a dir que en cap circumstància farà Illa president

barcelona

El PSC vol explicacions per la suspensió de la Fira de l’1 de maig

OLOT
política

Aprovat automàticament el pressupost de l’Ajuntament de Barcelona

barcelona
europa de l’est

Geòrgia aprova la llei d’agents estrangers enmig de fortes protestes

barcelona
estats units

Creix la tensió en les protestes contra Israel a les universitats nord-americanes

barcelona
Pere Aragonès
President de la Generalitat i candidat d’ERC el 12-M

“El problema no ha estat l’estratègia els últims tres anys, sinó qui la liderava”

Barcelona

Seguretat en clau de país

Girona