Política

POLÍTICA

Els comuns “no contemplen” que el Govern pacti amb el PSC el Hard Rock

La líder d’En Comú Podem al Parlament afirma que el seu acord amb el Govern “ha d’arribar intacte a la votació de pressupostos”

La líder d’En Comú Podem al Parlament, Jéssica Albiach, ha assegurat que “no contempla” que el Govern accepti la proposta del PSC per desbloquejar el projecte del complex Hard Rock a Vila-seca (Tarragonès) com a part de l’acord dels Pressupostos de la Generalitat per al 2023.

Albiach ha afirmat que el seu acord amb el Govern “ha d’arribar intacte a la votació de pressupostos”, la qual cosa també implica que els pactes “posteriors” amb “altres forces polítiques no poden anar en la línia contrària” al que han pactat amb ells, en al·lusió als socialistes i JxCat, amb qui també negocia l’executiu català.

Entre les condicions que el PSC ha traslladat al Govern per pactar els pressupostos del 2023 hi ha el desbloqueig de projectes com el de Hard Rock, l’ampliació de l’aeroport de Barcelona-El Prat i la prolongació de la B-40, tres iniciatives a les quals En Comú Podem s’oposa. La líder parlamentària d’En Comú Podem ha recordat que el projecte de Hard Rock és “insostenible des de tots els punts de vista”, per la qual cosa, si el Govern ho acceptés, “estaria anant en contra dels seus propis informes” mediambientals, en al·lusió a la conselleria d’Acció Climàtica.

I ha afegit: “Crec que per als votants del PSC seria inexplicable que -el seu líder, Salvador- Illa tombi uns pressupostos que ens fan avançar i ens situen al capdavant en inversió en atenció primària de tot l’Estat per un projecte de país caduc de sangria i ludopatia com és el Hard Rock”.

La líder dels comuns creu que els socialistes catalans mantenen “una postura conservadora” en diverses àrees, entre les quals l’habitatge o la fiscalitat, per la qual cosa considera que el PSC “s’allunya de les polítiques del govern de coalició” a l’Estat, del qual ambdues formacions formen part.

Així i tot, Jéssica Albiach ha evitat pronunciar-se sobre amb qui hauria de pactar l’executiu català, encara que sí que ha assenyalat que no preveuen un escenari en el qual el Govern i el PSC “arribin a aquests acords” concrets.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES