Política

Pajín afirma que el govern espanyol "ha complert, compleix i complirà amb l'Estatut"

PSOE

La secretària d'organització del PSOE, Leire Pajín, ha assegurat aquest dissabte a Maó (Menorca), que el govern espanyol "ha complert, compleix i complirà amb l'Estatut" i que no es pot pretendre "recórrer en dos anys el camí que no s'ha recorregut en vint". La dirigent socialista ha afirmat que l'Executiu del PSOE "compleix" els estatuts i "també el català" per a garantir "la igualtat d'oportunitats de tots els ciutadans".
La número tres del PSOE considera que el fet que no hi hagi acord en aquests moments no significa que no n'hi pugui haver pròximament.

"El fet que no hi hagi acord avui no significa que no n'hi hagi demà", ha manifestat. Per Pajín, el fet que el govern hagi presentat la seva proposta públicament abans de la data límit del 9 d'agost, dóna a entendre la bona voluntat del govern, i "el compliment" d'aquest. "Tenim així un document de bases per a seguir treballant els pròxims mesos", ha considerat.

Segons Pajín, "el govern sap que els ciutadans catalans són solidaris com ells saben que aquest govern és solidari amb Catalunya". La número tres dels socialistes també ha reiterat que Montilla "sap millor que ningú, perquè ha format part d'ell, que aquest govern és qui més ha complert" amb Catalunya.

La secretària d'organització ha aprofitat també per repassar, en roda de premsa, el desenvolupament de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya. Ha recordat que des que es va crear la Comissió Bilateral Generalitat de Catalunya-Estat al febrer de 2007, s'han materialitzat traspassos i inversions. En matèria de traspassos de competències s'ha referit, per exemple, al de l'Hospital Clínic de Barcelona, "una reivindicació històrica" i també ha recordat el traspàs de competències de la gestió, l'atorgament i la vigilància del litoral. També ha recordat les inversions de l'Estat en infraestructures, amb més de 357 milions d'euros per a noves actuacions en ferrocarrils (especialment en la xarxa de rodalies de Barcelona) i carreteres, així com els 160 milions d'euros, aprovats en Consell de Ministres el 18 de juliol, que s'invertiran en actuacions relatives al cicle de l'aigua.

Pajín també s'ha referit al Partit Popular (PP) dient que els ciutadans han d'estar "sorpresos" amb els populars que després de rebutjar l'Estatut i dur-lo al Constitucional amb un discurs 'irresponsable' que només buscava 'enfrontar als ciutadans' ara demanen el seu compliment. Per la socialista, el PP, una vegada més, demostra que 'ni és un partit seriós, ni té criteri i es deixa emportar segons bufa el vent'.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Salvador Illa
Candidat del PSC al 12-M

“Junts no és l’opció amb més afinitat per governar”

Barcelona
Eloi Badia
Cap de llista dels Comuns a la circumscripció de Girona a les eleccions catalanes

“Cal invertir en transport públic perquè sigui efectiu”

Girona
Política

La campanya arriba al pic amb crides als indecisos

Barcelona

Garantit el 2% a la cultura

Barcelona
POLÍTICA

Esquerra aposta per un model turístic de qualitat

LLORET DE MAR
POLÍTICA

El PSC vol posar en marxa la T-Mobilitat a la demarcació

SANTA CRISTINA D’ARO
regne unit

Khan és reelegit alcalde de Londres en la victòria laborista en els comicis locals

barcelona
ARGELERS de la marenda

El cap de llista de Junts per Girona apel·la als indecisos

ARGELERS
GIRONA

La CUP insta a reprendre el procés d’independència

GIRONA