Política

Putin admet que la situació és “extremadament difícil” als territoris annexionats

El president rus ordena al servei de seguretat intensificar la vigilància

Zelenski visita per sorpresa Bakhmut, escenari dels combats més durs de la guerra a Ucraïna

El president ucraïnès, Volodímir Zelenski, va visitar per sorpresa ahir les tropes desplegades a Bakhmut, ciutat de la regió de Donetsk, que en les últimes setmanes s’ha convertit en el principal i més dur front de batalla. Zelenski va desafiar així les tropes russes. Va esquivar la línia defensiva russa a mans del grup de milicians Wagner. Durant la visita, el president ucraïnès va agrair als seus soldats el “coratge, la resistència i la força” demostrats en la que, en aquests moments, és una de les batalles més sagnants i duradores de la guerra.

Prèviament, el mandatari havia destacat en el seu habitual discurs nocturn la resistència de la ciutat. “Des del maig, els invasors han intentat doblegar Bakhmut, però el temps passa i Bakhmut no només no s’està doblegant a l’exèrcit rus, sinó també als mercenaris russos que van substituir el desgastat exèrcit dels invasors”, va destacar Zelenski.

Precisament en el dia 300 de la guerra, el president rus, Vladímir Putin, va reconèixer que la situació a les quatre zones ucraïneses que Moscou es va annexionar a través de referèndums il·legals és “extremadament difícil”, i va demanar un esforç extra a les seves forces de seguretat. “La situació a les repúbliques populars de Donetsk i Lugansk, a les províncies de Kherson i Zaporíjia és extremadament difícil”, va reconèixer Putin davant dels seus serveis de seguretat. Una declaració inusual, després de la visita a Bielorússia, on va negar una aliança amb aquest país per rellançar l’ofensiva militar sobre Ucraïna.

El president rus va demanar a les seves forces de seguretat reforçar el control de fronteres i identificar sabotejadors, després d’alertar sobre nous riscos als territoris ucraïnesos ocupats per les seves tropes. “La situació global que canvia ràpidament i l’aparició de noves amenaces i desafiaments imposen grans exigències a tot el sistema de seguretat de Rússia”, va assegurar Putin en un discurs pel Dia del Treballador de les Agències de Seguretat, difós per l’agència oficial de notícies russa TASS.

LES XIFRES

80
per cent
de la regió de Kíiv continuava ahir sense subministrament elèctric a causa dels atacs russos de dilluns.
178
ciberatacs
va rebre Ucraïna entre els mesos de gener i setembre passats, segons l’Institut per la Pau Cibernètica.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia