Política

El govern assegura que “no s’està lluny” d’assolir un acord pels pressupostos amb Comuns, PSC i Junts

La portaveu de l’executiu assegura que el projecte del Hard Rock no serà “un escull” en la negociació

La portaveu del govern, Patrícia Plaja, s’ha mostrat convençuda que “en pocs dies” es pot tancar un pacte pressupostari amb comuns, PSC-Units i JxCat i fins i tot ha suggerit que “no s’està lluny” d’aquest acord després de l’avanç de les negociacions a tres bandes en les últimes hores.

En roda de premsa al Palau de la Generalitat, després de la reunió setmanal del consell executiu, que ha mantingut la seva agenda malgrat la festivitat del Dia de la Constitució, Plaja ha afirmat que a Catalunya “li urgeixen” uns nous pressupostos. “Podem dir que estem més prop d’aconseguir aquest pressupost”, ha dit.

Esgrimint la “històrica i inèdita” signatura aquest dilluns de l’acord amb sindicats, patronal i la Taula del Tercer Sector per augmentar un 8% l’Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC), entre altres mesures, la portaveu ha afirmat que el Govern ara “aspira a tancar un acord amb els tres grups amb els quals es treballa en propers dies”.

“Som optimistes. Creiem que tothom ha entès el moment que vivim i la responsabilitat que tenen els grups amb els quals negociem. No podem fallar a famílies, treballadors i empresariat”, ha apuntat. “Farem tot el que està al nostre abast per, en pocs dies, tancar un acord”.

Per Plaja, l’acord pels pressupostos “si que ve d’un dia”, i per això estan disposat a negociar “matí, dia i nit” per assolir un pacte.

“No estem lluny d’aconseguir un acord amb els tres grups amb qui estem parlant”, ha afirmat Plaja. Si bé amb el PSC i els comuns ja han fet reunions sectorials, Junts es va queixar dilluns que l’executiu d’ERC encara no els ha convidat a cap.

Preguntada per aquesta qüestió, Plaja ha promès que “si és necessari” convocaran també els seus exsocis a reunions sectorials. Per ara, però no hi ha data prevista per aquestes trobades.

Al govern saben que no arribaran a temps per tenir uns pressupostos l’1 de gener, però volen “minimitzar al màxim” els dies de negociació. Si bé l’executiu aspira a tancar un acord amb els comuns, PSC i Junts, fonts de Presidència apunten que portaran els comptes al Parlament un cop hagin tancat un acord amb dos partits que els hi permeti assegurar la seva aprovació. Això sí, voldrien continuar negociant amb l’altre partit mentre es tramita a la cambra. Amb tot, la “voluntat” del govern és aconseguir el suport dels tres partits.

Hard Rock

I sobre el “soroll” generat pel projecte Hard Rock, que PSC i JxCat reclamen entre les seves propostes, Plaja ha afirmat que “s’estan seguint els passos perquè pugui acabar sent una realitat, però s’ha de complir la normativa urbanística i s’anirà revisant fins que tots els informes siguin favorables”, però sempre serà “amb solvència, exigència i serietat”. “S’ha de fer bé”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona
polònia

Destituït i investigat per espionatge el cap de l’Eurocos

barcelona