Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Ucraïna informa de diverses explosions en Zaporíjia i almenys dos morts

Es temen nous atacs russos contra infraestructures crítiques

Zelenski diu que les defenses antiaèries han aconseguit interceptar la majoria de míssils russos

Les autoritats ucraïneses van informar aquest dilluns de diversos atacs amb míssils russos a la regió de Zaporíjia, on es troba la central nuclear més gran del país i que han produït almenys dos morts. Diversos edificis han quedat destruïts, segons el portal de notícies ucraïnès Ukrinform, que cita fonts militars de la regió, en el sud-est d’Ucraïna.

Un portaveu de l’alcaldia de Zaporíjia havia informat prèviament, a través d’un compte en Telegram, de successives explosions en l’extraradi de la ciutat.

A Kíiv es van activar a mitjan matí d’aquest dilluns les alertes antiaèries i instat a la població a dirigir-se als refugis o romandre en llocs segurs, d’acord amb Ukrinform.

El cap de l’administració militar regional, Oleksi Kuleba, va constrènyer per la seva part a no difondre en les xarxes socials informació sobre la situació a la ciutat i a seguir escrupolosament les indicacions de les fonts oficials.

En paral·lel s’han reportat atacs amb míssils russos en altres parts del país, com a la regió de Sumy, en l’est, on a més de les alarmes antiaèries es va procedir a un tall d’emergència del subministrament elèctric.

El portaveu del Comando de les Forces Aèries ucraïneses, Yuri Ignat, ha informat per la seva part que es temen noves onades d’atacs per part de Rússia contra infraestructures crítiques com les que van succeint des de mitjan octubre.

Per la seva banda, el president ucraïnès, Volodímir Zelenski, ha afirmat avui que les defenses antiaèries ucraïneses han aconseguit derrocar la majoria dels míssils llançats durant tot el dia per les forces russes.

“Vull donar les gràcies a les forces de la defensa antiaèria, al personal de l’energia i al nostre poble. Les forces de la defensa antiaèria han derrocat la major part dels míssils”, ha celebrat Zelenski. “El personal de l’energia ha començat ja a restablir l’electricitat. La nostra gent mai es rendeix”, ha afegit el president ucraïnès.

Una onada de míssils russos va colpejar avui objectius en diferents punts d’Ucraïna, entre ells instal·lacions de la infraestructura energètica, la qual cosa va obligar a la companyia estatal Ukrenergo a realitzar talls d’emergència del subministrament elèctric.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Brussel·les tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid

Israel desplega armament i soldats a la frontera de Gaza

barcelona
política

Referèndum, finançament singular i català, pilars del programa d’ERC

barcelona
alemanya

Detenen dos presumptes espies russos

barcelona

Junts presenta els candidats del Ripollès

ripoll
guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa rebutja ser investit amb els vots de Vox

barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona