Política

El PSC i Junts conflueixen en la reactivació del Hard Rock

Els socialistes volen ara introduir l’ampliació de l’aeroport del Prat en la negociació del pressupost

Turull qüestiona la credibilitat del partit d’Illa i reclama més informació a ERC sobre els comptes

És un dels punts del document que Junts ha fet arribar aquesta setmana al govern en el marc de la negociació del pressupost: reactivar el projecte de Hard Rock a Vila-seca i Salou. I és també un dels plantejaments que va fer ahir la negociadora del PSC, Alícia Romero, que va reclamar un “compromís ferm” a l’executiu de Pere Aragonès en aquesta qüestió, que xoca amb En Comú Podem. Romero va voler posar punts sobre les is quan va recordar, en declaracions a l’ACN, que el grup de Jéssica Albiach només disposa de 8 diputats: “El seu pes no pot ser el mateix que el nostre.”

Segons la portaveu parlamentària socialista, hi ha qüestions que són una “condició” per al PSC i per les quals reclamarà “un compromís inequívoc”. En aquest sentit, els de Salvador Illa posen “cinc projectes importants” sobre la taula. A part del Hard Rock, Romero va esmentar l’ampliació de l’aeroport del Prat, una qüestió altament espinosa que té igualment l’oposició dels comuns, però també d’ERC si es trepitgen espais protegits. “Barcelona competeix amb grans ciutats i necessitem reforçar la seva capitalitat i la de la regió de sud d’Europa, que havia estat capdavantera i en els darrers temps ha perdut pistonada”, va defensar Romero. En l’equació hauria d’entrar el govern socialista espanyol, que va ser qui va retirar el projecte d’ampliació de l’aeroport de l’agenda l’any passat després d’una proposta inflexible per part seva.

D’altra banda, en matèria de salut, els socialistes demanen que un 25% del pressupost del departament vagi destinat a l’atenció primària, una reclamació compartida pels comuns. El PSC recalca que no és moment de fer canvis en fiscalitat, mentre que Junts advoca per una deflactació en tots els trams de l’IRPF per combatre la inflació.

Comptat i debatut, la triangulació que pretén ERC amb el PSC, Junts i els comuns és porcellana fina, que diria Artur Mas. Amb aquest panorama, els republicans podrien buscar l’aprovació d’uns i l’abstenció d’uns altres. El secretari general dels exsocis de govern, Jordi Turull, qüestionava ahir la credibilitat del PSC pel que fa a l’ampliació de l’aeroport: “Que el PSC faci segons quines propostes quan hi ha incompliments i no hi ha voluntat de donar tota la potència... La seva gran aposta ha estat posar-li el nom de Josep Tarradellas.”

Des de Torredembarra, Turull va aplaudir que el PSC plantegi la reactivació del Hard Rock, però va constatar que la negociació amb el govern es troba en una “fase molt incipient” i que encara els falta informació: “Fa de molt mal treballar, quan has d’esmenar uns pressupostos, no tenir tota la informació.”

El pes [dels comuns en la negociació del pressupost] no pot ser el mateix que el nostre
Alícia Romero
Portaveu del PSC al Parlament
La gran aposta socialista ha estat posar a l’aeroport el nom de Josep Tarradellas
Jordi Turull
secretari general de Junts


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona