Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Brussel·les llança una iniciativa per a proporcionar ordinadors i telèfons a Ucraïna

Segons ha informat la Comissió, prop de 70.000 professors necessiten ordinadors per a continuar ensenyant

La Comissió Europea ha començat aquest desembre una campanya per a recol·lectar i lliurar dispositius tecnològics (ordinadors, mòbils i tauletes) per a respondre a les necessitats fonamentals d’escoles, hospitals i administracions públiques a les regions més afectades per la guerra a Ucraïna.

Aquesta iniciativa, desenvolupada en col·laboració amb el Ministeri de Transformació Digital d’Ucraïna i DIGITALEUROPE –una organització europea que representa a la indústria de la tecnologia digital–, cerca respondre a una de les “necessitats més urgents” a Ucraïna, han assegurat fonts de Brussel·les.

“La iniciativa estarà en marxa fins a la primavera de 2023 i el nostre objectiu és recollir el major nombre de dispositius possible”, ha assegurat aquest divendres a Efe la directora general de DIGITALEUROPE, Cecilia Bonefeld-Dahl, que ha estimat que s’arribaran a recollir al voltant de 50.000 portàtils.

Segons ha informat la Comissió, prop de 70.000 professors necessiten ordinadors per a continuar ensenyant, i 5.000 escoles a les regions afectades per la guerra requereixen dispositius digitals per a garantir l’aprenentatge de 200.000 nens i nenes.

Més de 6 milions de nens ucraïnesos han vist interrompuda la seva educació, per la qual cosa no poden aprendre si no és en línia, ha explicat Bonefeld-Dahl. “Hem vist 3.000 escoles i universitats sense cap mena de connectivitat i dispositius, 1.000 hospitals i clíniques han estat destruïdes”, ha alertat.

Per això, l’Executiu comunitari ha incidit que es necessiten “molts més dispositius en altres sectors i, en particular, per a infermeres, metges i administració pública”.

Brussel·les ha explicat que les empreses podran fer donacions grans a través del mecanisme de protecció civil de la Unió Europea (UE).

De moment, en el cas de donacions més petites únicament podran donar a través de DIGITALEUROPE les empreses, organitzacions i ciutadans que resideixin a Bèlgica, encara que s’obriran punts de recollida en tots els Estats membres, ha assegurat Bonefeld-Dahl.

La Comissió està treballant amb els socis de la indústria per a rebre donacions com a part d’aquesta nova iniciativa i ha assegurat que també facilitarà la recollida d’equips en les institucions de la UE.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per bombardejos israelians a Síria

barcelona
societat

L’Audiència cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona