Política

Itàlia

Augmenten a set les víctimes mortals de les inundacions a Ischia

Troben els cossos d’una nena i una dona d’edat avançada

Els equips de rescat busquen “entre 10 i 12” desapareguts

El balanç provisional de víctimes dels aiguats que va patir dissabte l’illa d’Ischia, al sud d’Itàlia, ha augmentat a set morts després de la troballa de sis cadàvers sepultats pel fang, mentre continua la recerca dels desapareguts.

Aquest diumenge els equips de rescat han localitzat sis cossos més, entre els quals els d’una nena i una dona, encara per identificar. La petita de “5 o 6 anys” ha estat localitzada en una habitació inundada pel fang, segons han confirmat a l’agència EFE fonts de la prefectura de Nàpols, que coordina les tasques de rescat. Poc després han trobat les despulles d’una dona d’edat avançada. ambé han recuperat el germà de la nena, de 10 anys; una parella i el seu nadó, nascut el 4 de novembre, i una dona búlgara de 58 anys, Nikolica.

Els sis cossos recuperats avui se sumen a la troballa dissabte d’un altre cadàver, el de l’Eleonora, de 31 anys, que vivia al lloc del desastre amb la seva parella, el parador del qual encara es desconeix.

Els cossos han estat dipositats al tanatori de l’hospital Rizzoli, a la propera localitat de Lacco Ameno, també a l’illa Ischia.

Cinc persones més estan hospitalitzades amb ferides de diversa consideració, una de les quals en estat greu per un fort traumatisme al tòrax.

Els equips de rescat s’afanyen a buscar senyals de vida d’almenys cinc desapareguts a la Via Celario de Casamicciola Terme, al vessant nord, la població més afectada pel despreniment d’una part de la muntanya Epomeo, que ha colgat diverses cases de la localitat. Abans dels últims rescats, el delegat del govern italià a Nàpols, Claudio Palomba, ha informat que els desapareguts dels quals no es té notícies són “entre 10 i 12”. Entre els desapareguts hi ha els pares de la nena morta, Gianluca i Valentina, i el company d’Eleonora, la primera víctima confirmada.

En la recerca s’utilitzen gossos per rastrejar senyals de vida sota les runes. En paral·lel, un vaixell de la Guàrdia Costanera inspecciona el litoral, cap a on han estat arrossegats nombrosos cotxes i fins i tot autobusos.

Al voltant de 230 persones han estat evacuades i allotjades a diferents instal·lacions de la zona per la impossibilitat que tornin a les seves cases.

L’illa d’Ischia, situada davant el Golf de Nàpols, va patir divendres a la nit pluges torrencials que van provocar inundacions i un despreniment de terra que va arrossegar violentament tot al seu pas a una part del municipi de Casamicciola Terme. La Via Celario, situada als peus de la muntanya, va ser la zona més afectada.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona
polònia

Destituït i investigat per espionatge el cap de l’Eurocos

barcelona
política

Podem es desdiu i no es presentarà al 12-M

barcelona