Política

turquia

Erdogan insisteix en la possibilitat de reconciliar-se amb Baixar al-Àssad

Ankara manté sota control importants franges del nord de Síria en aliança amb milícies islamistes oposades al règim sirià

El president de Turquia, Recep Tayyip Erdogan, ha reiterat aquest dimecres que en el futur podria recuperar les relacions amb el règim del líder sirià, Baixar al-Àssad, trencades des de 2010.

“Podria ser; en política no existeix un etern ressentiment ni animadversió. Al final farem aquests passos en les condicions més adequades”, ha dit Erdogan a preguntes de la premsa turca en el Parlament.

El passat dia 17, Erdogan ja havia insinuat aquesta possible reconciliació amb paraules gairebé idèntiques, i va assenyalar llavors que podria “començar de zero” amb Baixar al-Àssad després de les eleccions que Turquia celebra en 2023.

“En política no existeix un etern ressentiment, animadversió ni ofensa”, va dir llavors Erdogan a un grup de periodistes, quan tornava amb avió de la cimera de líders del G20 de Bali.

Tres dies més tard, no obstant això, Ankara va llançar una àmplia operació de bombardejos aeris contra les Unitats de Protecció Popular (YPG), les milícies kurdes de Síria que des de 2019 mantenen una aliança militar amb el règim de Baixar al-Àssad.

Erdogan ha assegurat avui davant el Parlament que els atacs es dirigeixen només contra les YPG, considerades terroristes per Turquia, i que Damasc no hauria d’inquietar-se per una eventual operació militar terrestre, perquè no pretén atemptar contra la integritat territorial de Síria.

Ankara i Damasc van començar a acostar-se en 2004 després de dècades de tensió, i fins a 2009, Erdogan es va reunir diverses vegades amb Baixar al-Àssad en un ambient cordial, però la sintonia es va trencar en esclatar la guerra civil siriana en 2011, quan Turquia va començar a recolzar a l’oposició.

Després de tres incursions militars en 2016, 2018 i 2019, Turquia manté sota control importants franges del nord de Síria, en aliança amb milícies islamistes oposades al règim de Baixar al-Àssad.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

El Gabinet de Guerra israelià es reuneix a Tel-Aviv per a tractar la invasió de Rafah

barcelona
guerra a europa

Biden va enviar a Ucraïna en secret míssils ATACMS, revela la Casa Blanca

barcelona
unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona
política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona